Büyükşehir Belediyesi Pro Team takımı “Tour Of Türkiye” yarışlarının İzmir ve Manisa’yı kapsayan 4’üncü etabında fırtına gibi esti. “Türkiye Hazineleri” ödülünü alarak beyaz mayo giyen Sakarya’nın takımından Vitaly Buts, puanları alarak yeniden podyuma çıktı, Mustafa Sayar ise genel klasmanda 9’uncu olarak önemli bir başarı elde etti. Büyükşehir’in pedalları kalan 4 etap için iddiasını sürdürüyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin başarıdan başarıya koşan bisiklet takımı “Büyükşehir Belediyesi Pro Team” 57. Türkiye Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda fırtına gibi esiyor. Türkiye’nin birçok şehrinde toplamda 4 ülkeden 25 takımın ve 175 sporcunun yer aldığı yarışların 3’üncü etabında “Türkiye Hazineleri” ödülü alarak beyaz mayoyu giymeye hak kazanan Büyükşehir’in takımı bugün yarışın 4’üncü etabında start aldı. Tüm klasmanlarda takım olarak yarışan Büyükşehir Pro Team ekibi, Manisa’da başlayıp 152 kilometre devam eden ve İzmir’de son bulan yarışta şampiyonluk için nefes kesen bir performans sergiledi.

Vitaly Buts ve Mustafa Sayar’dan önemli başarı
Sakarya için yarışan Ukraynalı Vitaly Buts, önceki yarışlarda çıktığı podyumu korumak adına tam performansla puanları topladı. Çok iyi bir sıralama yakalayan Buts, yarışın sonra tüm klasmanlarda aldığı yüksek puanlarla yeniden podyuma çıktı. Takımım diğer başarılı sporcusu Mustafa Sayar ise geride başladığı yarışı en sırlarda bitirdi. Sayar, genel klasmanda 9’uncu sıraya ismini yazdırarak önemli bir başarı elde etti. Büyükşehir’in takımı, tur genelinde yakaladığı başarıyla dünya kulüpleri arasında anılmaya başladı.

“Sakarya’mıza bu gururu yaşatmak istiyoruz”
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Spor şehri Sakarya’nın ismini dünya arenasında tarihe yazmak için çıktığımız yarışlarda önemli başarılar elde ediyoruz. Sporcularımız Vitaly Buts ve Mustafa Sayar diğer 3 etapta olduğu gibi 4’üncü etapta da önemli bir başarı elde etti. Tour Of Türkiye’nin kalan 4 etabında da iddiamızı sürdürüp tüm klasmanlara damga vurmak ve Sakarya’mıza bu gururu yaşatmak istiyoruz. Sporcularımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” denildi.