Sapanca SAMEK’te Mutfak Atölyesi’nde öğrenciler yemeklerin nasıl yapıldığı hakkında bilgiler aldı. Şerbetler hakkında bilgi veren Topal, “Büyüklerimiz bilir mutfakta lezzetli yemekler yapabilmenin çeşitli püf noktaları vardır. Biz de derslerimizde bu lezzet sırlarını öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Lezzet dolu bir dersi daha geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen SAMEK’lerde yaz kursları tüm hızıyla devam ediyor. Sapanca SAMEK’te Mutfak Atölyesi’nde buluşan öğrenciler çeşitli yemeklere imza atarak yeni tatlar öğrenmenin keyfine varıyor.

Tatlıların vazgeçilmezi şerbet
Mutfak Atölyesi Eğitmeni Derya Topal, “Bugün dersimizde Fırında Soğanlı Domates Çorbası ve Cevizli Fındıklı Kurabiye yapımını işledik. Büyüklerimiz bilir mutfakta lezzetli yemekler yapabilmenin çeşitli püf noktaları vardır. Biz de derslerimizde bu lezzet sırlarını öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Bugün tatlıların vazgeçilmezi şerbetin, hamurla buluşması esnasında dikkat edilmesi gerekenleri anlattık. Hamurun kıvamının ayarlanması, şerbet malzemelerin neler olması gerektiği, şerbetin pişme süresi ve tatlı hamuru pişirmenin inceliklerini aktardık. Son olarak yemeklerimizi sunuma hazırlayarak lezzet dolu bir dersi daha geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.