Müslüman Ayrımcılık YapamazMüslüman Ayrımcılık YapamazMüslüman Ayrımcılı

Seminerin açılış konuşmasını Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce yaptı. ‘Sevgiye Engel Yok’ projesini tanıtan Yüce, engelli bireyin toplumla bütünleşmesinin ilk aşamasını okulların oluşturduğunu söyledi. Yüce ‘Sevgiye Engel Yok’ projesi ile öğrencilerimizin sosyal duyarlılıklarını artırmayı ve toplumun engelli kardeşlerimize bakış açısını değiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.


Hiç kimseyi hor görmeyin
Davut Yüce’nin ardından konuşan Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Sosyal Siyaset ve Sosyal Güvenlik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Ali Seyyar, toplumda engellilerin yaşadığı sorunlardan bahsetti. Engellerin toplumda birçok sorunla karşı karşıya kaldığını belirten Seyyar “Birçok sıkıntısı olan engelli kardeşlerimizin sıkıntıları, toplumdaki bireylerin davranışları ile daha da artıyor. Engelli kardeşlerimiz ne yazık ki acınası bakışlarla ve kırıcı sözlerle rencide ediliyor. Hâlbuki bizim dinimiz insanların hepsine iyi davranmayı emreder. İnsan ayrımı yapmayın der. Zenci olsun, beyaz olsun, dini ne olursa olsun, sağlıklı olsun olmasın, fakir olsun olmasın,  her insana hoşgörü ile yaklaşmamız gerektiğini belirtir. Bu yüzden dinimizin emrettiği gibi yaşamaya gayret göstermeliyiz. İnsanları hiçbir nedenden dolayı hor görmemeliyiz. Allah Kamil Müslümanlığın ilk şartının insanların birbirlerini sevmesinden geçtiğini belirtmiştir. Kamil Müslüman olamazsak cennete giremeyiz. Bu yüzden birbirimize karşı daha duyarlı olmalı ve sıkıntıların giderilmesinde birbirimize yardımcı olmalıyız” dedi.  

Engelli bireylere karşı toplumun daha duyarlı olması gerektiğini belirten Seyyar “Duyarlı yaklaşımların bireyin kendisini de, karşısındaki insanı da mutlu edeceğini söyledi. Seminerin ardından engelli oyuncu Ayhan Yarıcı’nın stand-up gösterisi izleyicilerden bol bol alkış aldı.