Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Diş taraması etkinliğine 100 öğrenci katıldı. Uzm. Dr. Aydın Sarı, “Diş taraması ile çocuklarımız hem dişçiden hem de dişçi koltuğunda korkularını yenmiş oluyorlar. İnşallah çocuklarımız diş bakımına daha çok önem verecektir. Ağız ve diş sağlığının önemini vurgulayan çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen ‘Gülen Çocuklar’ programı kapsamında 100 çocuğa diş taraması gerçekleştirdi. Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama anaokulundan gelen minik öğrencilere tarama, ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verilmesinin haricinde diş koltuğunun korkulacak bir şey olmadığı gösterildi. Program esnasında çocuklara diş eğitimini içeren çizgi filmler izletildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi Diş Hekimi Dr. Nejat Bilge, çocukların diş taramalarını gerçekleştirdi. Taramadan sonra çocuklara diş sağlığının önemini belirten hediyeler verildi. Programa Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Emine Çelik katıldı.

Ağız ve diş sağlığı önemli
Konuyla ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, “Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın daha sağlıklı bir gülüşe sahip olmaları bizim için en önemli durum. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz sağlık taramalarıyla gelecek neslimizin gelişimine katkı sağlıyoruz. Etkinliğimiz sayesinde çocuklarımız hem dişçiden hem de dişçi koltuğunda korkularını yenmiş oluyorlar. İnşallah çocuklarımız diş bakımına daha çok önem verecektir. Çocuklarımızın ağız ve diş sağlığına önemini vurgulayan çalışmalarımız devam edecek” ifadelerine yer verdi.