AK Parti 146. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Bizler inandığımız yolda yürürken milletimizin iradesinden hiçbir zaman ödün vermedik. Tarihte olduğu gibi bugünde milletin iradesine ve demokrasiye karşı çıkanların sonu aynı olacaktır. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz 146. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımız demokrasiye verdiğimiz önemi kanıtlar niteliktedir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti 146. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesi olarak anılan eski adıyla Yassıada yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleştirilen toplantıya katılan Başkan Yüce’ye AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalışkan eşlik etti. Toplantının sonunda açıklamalarda bulunan Başkan Yüce, “Türk siyasi tarihinde kara bir leke olarak anılan askeri darbenin 61. yılında, yargılanarak idama mahkûm edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı rahmetle anıyorum” dedi.

Milletimizin iradesinden ödün vermedik
Milli iradenin gücüne ve demokrasinin önemine inanan bir davanın neferi olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Başkan Yüce, “Yıllar önce özgürlüğe ve demokrasiye kilit vurulan bu adayı adeta geçmişe ışık, geleceğe ders niteliğinde düzenlenmesini sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Bizler inandığımız yolda yürürken milletimizin iradesinden hiçbir zaman ödün vermedik. Tarihte olduğu gibi bugünde milletin iradesine ve demokrasiye karşı çıkanların sonu aynı olacaktır. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz 146. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımız demokrasiye verdiğimiz önemi kanıtlar niteliktedir” dedi.

Demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz
Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine de yer veren Başkan Yüce, “Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi; ağır bedeller ödenen darbeler silsilelerinin ilki olan 1960 darbesi, milletimizin kalbinde hala kanayan bir yaradır. Bu zihniyeti hala görmemiz üzüntü kaynağıdır. Biz; dün olduğu gibi bugün de darbelere ve darbecilerin karşısında olmaya, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ülkemizin geleceği için çalışmaya, üreten, büyüyen, gelişen hür ve özgür Türkiye ideali için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşallah ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.