Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’da yaşanan elim olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “İlk andan bu yana tüm ekiplerimizle olay yerindeydik. Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte arama kurtarma çalışmaları da ilgili ekipler tarafından yürütülüyor. Çok üzgünüz. Vefat eden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hendek Yukarıçalıca Mahallesi’nde havai fişek fabrikasında yaşanan patlamanın ardından tüm birimleriyle teyakkuzdaydı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı 20 araç, 70 personelle söndürme ve soğutma çalışmaları için ilk andan itibaren müdahalede bulunurken, SASKİ’ye bağlı ekiplerde su arzının kesintisiz sağlanması için depo, şebeke, isale ve kanalizasyon hatlarında incelemeler yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kurmaylarıyla birlikte olayın yaşanmasının hemen ardından bölgeye intikal ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da olayın yaşandığı yere gelerek incelemelerde bulundu.

Milletimizin başı sağ olsun
İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Koca ve Aile ve Çalışma Bakanı Selçuk, Hendek Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan hastaları da ziyaret etti. Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’da yaşanan elim olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “İlk andan bu yana tüm ekiplerimizle olay yerindeydik. Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte arama kurtarma çalışmaları da ilgili ekipler tarafından yürütülüyor. Çok üzgünüz. Vefat eden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Devlet milletinin yanında
Başkan Ekrem Yüce, “Devletimiz tüm imkânlarıyla vatandaşlarımızın yanında yer aldı. Bakanlarımız hemen Sakarya’ya geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızı da an be an bilgilendirdik. İstanbul, Düzce ve Kocaeli’den destek için ekipler buradaydı. İnşallah yaralarımızı en kısa sürede saracağız. Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan kardeşlerimizin de sağlık durumlarını yakından takip ediyoruz. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, belediyelerimize ve fedakarca çalışan ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.