Büyükşehir Akademi Mesnevi Okumaları dersinde konuşan Sezai Küçük, Mesnevi’nin birçok beyitinde Peygamberlerin çağrılarına dikkat çekildiğini belirterek, “Hz. Mevlana insanoğulları için peygamberlerin bir kıymetinin var olduğunu ve onların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü onların asıl maksadının insanları kıyamet azabından kurtarmak olduğunu dile getiriyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi bahar dönemi Akademi Mesnevi Okumaları sınıfında ilk ders gerçekleştirildi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı dersliklerinde başlayan eğitimler kapsamında Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Sezai Küçük, Mevlana’nın en önemli eseri Mesnevi’nin öneminden bahsetti. Küçük, akademideki derslere ilişkin, “Bu meclis öyle sıradan bir meclis değildir. Emekle ve gönülle bir araya gelmiş olan paydaşlardan oluşmaktadır” diye konuştu.

Peygamberlerin Kıymeti
Sezai Küçük konuşmasının devamında, “Mevlana Mesnevi’sinde vakit olur ümitten bahseder, vakit olur nimete şükürden bahseder, vakit olur Hak Teâlâ’nın bize vermiş olduğu o nimetlerle ilgili nasıl bir mukabelede bulunacağından bahseder. Bugün ise Mevlana’nın çağrısından bahsedeceğiz. Bu Allah’ın sürekli yeryüzüne daim kıldığı çağrıdır. Peygamberin (s.a.v) lisanından gelir. Onlar topluluklarına bu çağrıyı aktarmışlardır. Hz. Mevlana da insanoğulları için peygamberlerin bir kıymetinin var olduğunu ve onların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü onların asıl maksadının insanları kıyamet azabından kurtarmak olduğunu dile getiriyor” ifadelerini kullandı.