Ulaşım Dairesi Başkanlığı kural ihlallerine karşı çalışmalarını sürdürüyor. Fatih Pistil, “Orhangazi Caddesi ve Araştırma Hastanesi Kavşağı’nda kurduğumuz kamera sistemlerine Atatürk Bulvarı ve Ankara Caddesi’ni de ekledik. Hedefimiz daha hızlı ve güvenli trafik” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı trafikte yapılan kural ihlallerine karşı yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor. Şehrin önemli arter ve güzergahlarında bulunan kamera sistemleri ile trafik, 7/24 izleniyor.

Çalışmalar sürüyor
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Şehrimizde trafiğe kayıtlı araç sayısı her geçen gün artıyor. Bu artış doğal olarak trafikte zaman zaman yoğunluklara neden olabiliyor. Biz de Büyükşehir olarak trafiğin daha hızlı ve güvenli olması adına pek çok çalışmayı hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Kural ihlallerine karşı etkin mücadele
Pistil, “Şehrin yaşam konforu için hepimize görevler düşmektedir. İhlallerin azalması ve ortadan kalkması için gerekli çalışmaları yapmaktayız. Bu doğrultuda, elektronik sistemler kuruyor ve bu sistemleri sürekli geliştiriyoruz. Daha önce Orhangazi Caddesi ve Araştırma Hastanesi Kavşağı’nda ihlal tespit kameraları kurmuştuk. Şimdi Atatürk Bulvarı ve Ankara Caddesi’nde kamera sistemlerimizi kurduk. Bu kameralar anlık olarak izlenerek kural ihlallerine karşı etkin bir şekilde çalışıyoruz. Kamera sistemlerinin kurulmasıyla ihlallerin anında azaldığını gördük. Bu konuda vatandaşlarımızdan daha çok hassasiyet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.