16 merkezde 6 bin öğrenciyle eğitim hizmeti sunan SAMEK’lerde unutulmaya yüz tutmuş diller hayat buluyor. Vatandaşlar Abazaca, Adigece, Gürcüce, Boşnakça ve Arnavutça eğitimlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi kurslarında yeni dönem 16 merkezde, 6 bin öğrenciyle devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren SAMEK’lerde, 60 branşta ücretsiz eğitim hizmeti veriliyor. Güzel sanatlar, geleneksel sanatlar, el sanatları, müzik, bilgisayar ve büro yönetimi eğitimlerini Sakaryalılarla buluşturan SAMEK programları kapsamında dil eğitimleri de veriliyor.

15 branşta dil eğitimleri
İngilizce, Arapça, Osmanlı Türkçesi, Almanca, Rusça, Farsça, Abazaca, Adigece, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Gürcüce, Boşnakça ve Arnavutça olmak üzere 14 branşta verilen dil eğitimlerinden bin 700 vatandaş yararlanıyor. Kültürlerini yaşatmak ve dillerini gelecek nesillere aktarmak isteyen vatandaşlar Abazaca, Adigece, Gürcüce, Boşnakça ve Arnavutça eğitimlerine yoğun ilgi gösteriyor.