İlçelerde gerçekleştirilen sıcak asfalt çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren YOLBAK Dairesi Başkanı Akbulut, Karasu’nun Kurudere, Paralı ve Darıçayırı Mahallelerini kapsayan 13 kilometrelik güzergahı sıcak asfaltla buluşturmak için yapılan çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ilçelerde gerçekleştirdiği sıcak asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. YOLBAK Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, bu kapsamda kısa süre önce çalışmaların başladığı Karasu’ya bağlı Darıçayırı, Paralı ve Kurudere Mahalleleri grup yolunda sıcak asfalt serim işlemlerinin tamamlandığı bilgisini verdi. Muhtarlar yapılan çalışmalar için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Asfaltsız grup yolu kalmayacak
2019’a kadar asfaltsız grup yolu bırakmamak için gece gündüz çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Akbulut, “Daha önce Kurudere ve Kızılcık mahallerimizin Karasu ilçe merkezine ulaşımını sağlayan 9 bin 800 metrelik bağlantı yolunu 12 bin ton sıcak asfalt kullanarak yeni yüzüne kavuşturmuştuk. Şimdi ise Kurudere, Paralı ve Darıçayırı Mahallelerimizin grup yolunda asfalt serim işlemlerimizi tamamladık. Yapmış olduğumuz çalışmalar ile mahallelerimizin hem Karasu hem de Adapazarı güzergâhlarını asfalt ile buluşturmuş olduk” diye konuştu.

15 bin ton sıcak asfalt
Yapılan sıcak asfalt çalışmasıyla ilgili bilgileri paylaşan Akbulut, “Kurudere, Paralı, Darıçayırı Mahallelerinin 13 kilometrelik grup yolu güzergâhında toplam 15 bin ton sıcak asfalt kullanarak mahallelerimizin Adapazarı bağlantı yolunu yeni yüzüne kavuşturduk. Yollarımızı genişleterek vatandaşlarımızın daha rahat ve güvenli ulaşım imkanına sahip olmaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmalarımızı Sakarya genelinde sürdürerek, 2019’ a kadar asfaltsız grup yolu bırakmamakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Bağlantı yolları tamam
Kurudere Mahalle Muhtarı Yusuf Kaya, “Daha önce Kurudere - Kızılcık grup yolumuz sıcak asfalt ile buluşmuştu. Bu yol bizim Karasu bağlantı yolumuzdu. Adapazarı’na bağlanan yolumuz ise çok bozuk ve harap bir şekildeydi. Sonunda Adapazarı bağlantı yolumuzda sıcak asfalt ile buluştu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Allah kendilerinden razı olsun.”

Derdimiz kalmadı
Paralı Mahalle Muhtarı Tekin Talip Albayrak, “Eski yolumuz berbat bir haldeydi. Maddi ve manevi zarara uğruyorduk. Artık böyle bir derdimiz kalmadı. Bu hizmeti daha önce biri söyleseydi yalan söylüyor derdim. Tahmin edilemez bir hizmet oldu. Kendisini ispatlamış bir başkanımız var. Şehrimize kazandırdığı ödüller ve anketlerde elde ettiği başarılar bunu bize gösteriyor. Hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”