Karaman SAMEK Binası Açıldı

SAMEK sosyalleşme merkezidir
Törende açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İbrahim Aktürk yaptı. Konuşmasında, SAMEK’in adeta birer sosyalleşme ve terapi merkezi olduğunu belirten Aktürk, “SAMEK Eğitim Merkezlerinde genç yaşlı, kadın erkek toplumun her kesiminden vatandaşımız ilgi ve tercihleri doğrultusunda eğitim almaktadır. Güzel Sanatlardan, Geleneksel Sanatlara; El Sanatlarından Müzik ve Dil Eğitimlerine; Sosyal-Kültürel Eğitimlerden, Bilgisayar Eğitimlerine kadar toplam 48 branşta eğitimin verildiği SAMEK Merkezleri, sadece kurs merkezi değil, özellikle bazı vatandaşlarımız için, adeta birer sosyalleşme ve terapi merkezidir” dedi.

 

Sosyal gelişime büyük katkı
Aktürk’ün ardından söz alan Karaman Muhtarı Mustafa Çalık ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaman’da yapılan hizmetlerden ötürü Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti. Çalık, “Bu güzel hizmeti mahallemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Yaş farkı gözetmeksizin her vatandaşımıza hizmet veren SAMEK sayesinde sosyal gelişimimiz hız kazanacaktır” diye konuştu.

 

Vatandaşlarımız istediği eğitimi alacak
Konuşmasında yaygın eğitimin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ise, “Böyle güzel bir hizmeti şehrimize kazandıran Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Bakanlığımız bünyesinde yaygın eğitim konusunda çok önemli hizmetler hayata geçiriliyor. Bu yıl ve önümüzdeki yıl bu değişimi çok yakından fark edeceğiz. Burada temel felsefe, vatandaşlarımıza istediği eğitimi vermek. Yaygın eğitimde de vatandaşlarımızın talep ettikleri her türlü eğitimi onlara sağlamakla yükümlüyüz. İşte bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanlığımız diğer şehirlere de örneklik teşkil edecek şekilde, ortaklaşa çok önemli hizmetleri hayata geçirmiştir. Bizde bu konuda çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yenikent için büyük kazanç
Sandıkçının ardından kürsüye çıkan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Büyükşehir Belediyemiz hizmetlerini hızlı bir şekilde sürdürüyor. SAMEK projesi şehrimiz için büyük önem arz ediyor. Ancak bundan daha da önemlisi Yenikent’e böyle güzel bir hizmetin yapılmış olmasıdır. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bizlerde Yenikent Bölgesine dönük çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önemli olan vatandaşımızın memnuniyetidir. Biz Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

Hizmetlerde hız kesmek yok
Törende son olarak Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konuştu. Her gün yeni bir hizmetin startının verildiğine dikkat çeken Başkan Toçoğlu, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz SAMEK hizmet binamızın ve SAMEK yeni eğitim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizin dört bir yanında yürüttüğümüz hizmetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Bir yandan başladığımız çalışmaları tamamlıyor, diğer yandan yeni hizmetlerin temelini atarken aynı zamanda da şehrimiz için yeni projeler geliştiriyoruz. Geçtiğimiz hafta içinde şehrimizde bir daha su kesintisi yaşanmasına izin vermeyecek ve 15 milyon TL’ye mal olan çelik isale hattının temelini attık. Ve bugün özgün mimarisi ve icra ettiği fonksiyonuyla şehrimiz için büyük bir kazanç olan Karaman SAMEK’in açılışını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Sakarya’da yaşam kalitesi yükseliyor
Hizmet konusunda kimse bizim elimize su dökemez diyerek konuşmasına devam eden Başkan Toçoğlu, “Hatırlayacağınız gibi göreve geldiğimiz gün belediyecilik bizim işimiz, hizmet konusunda kimse bizim elimize su dökemez diyerek kamuoyuna bir anlamda taahhütte bulunmuştuk. Şükürler olsun, kısa süre içinde yaptığımız hizmetlerle ve sizlerin desteğiyle bu sözümüze yaraşır işler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip kendi enerjimizi üretmek için hidroelektrik santrali kurduk. Baraj çalışması başlattık. Yenikent’in içmesuyu sorununu çözmek için 17 milyon TL’lik bir çalışma başlattık. Sakarya’nın merkezinde yaşayanlar nasıl kaliteli ve temiz suya sahipse; Şehrimizin herhangi bir noktasında oturan vatandaşımızın da bu standarda kavuşması için en modern teknolojiyi kullanarak 6 arıtma tesisi inşa ediyoruz. İlçelerimize meydanlar kazandırdık; 60 yeni otobüsle ulaşım filomuzu güçlendik; Duble yollar yaptık; çevre düzenleme çalışmalarımızla Sakarya’mızı güzelleştirdik. Yüzme havuzu, spor alanlarıyla birlikte halkımıza soluk alabileceği yeni parklar ve meydanlar kazandırdık. Şehrin terk edilmiş, atıl durumda kalan mekânlarını baştan aşağı yenileyip kültür sanat hayatına katkı sağlayacak yatırımları hayata geçirdik” diye konuştu.

 

SAMEK paylaşmanın diğer adıdır
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Tüm bu çalışmaları yaparken, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında, sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak kadınlarımıza, gençlerimize dönük çalışmalar yaptık. İşte bu hizmetlerin en güzel örneklerinden birisi de bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz SAMEK hizmet binası olmuştur. Geçen yıllarda da belirttiğim gibi SAMEK’te hizmet çıtasını yükseltmeye devam edeceğiz. Yeni branşlar açıp, hizmet yelpazemizi genişletiyoruz. Bu yıl toplam 48 branş ve 13 ayrı merkezde SAMEK hizmeti vereceğiz. Ayrıca kısa bir süre içerisinde Maltepe ve Arifiye’de kurs merkezleri açacağız. Yeni bir tip proje olarak hazırladığımız ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz SAMEK binamızın benzerlerini şehrimizin farklı noktalarında da inşa edeceğiz. Hızla gelişen ve büyüyen Sakarya’nın en önemli göstergelerinden biri olan SAMEK’i sadece eğitim ve öğretim verilen merkezler olarak görmüyoruz. SAMEK aynı zamanda hayatın zorlukları karşısında dik bir şekilde durup, kendini güçlendirmek, hayata farklı bir pencereden de bakmak, kendini bilmek, gönlünü zenginleştirip, ruhunu dinlendirmek isteyenlere kucak açan sıcak bir yuvadır. SAMEK paylaşmanın, dostluğun, muhabbetin ve samimiyetin bir diğer adıdır” şeklinde konuştu.

sebvimeo--50526391-500-375-sebvimeo