Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Karaman Engelsiz Millet Bahçesi açıldı. Başkan Ekrem Yüce, “Yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerine kurulu projemizin içerisinde engelsiz çocuk oyun alanları, basketbol sahası, şehir mobilyaları, yürüyüş ve koşu parkuru, kapalı ve açık alanlar yer alıyor. Bölgenin sosyal yaşantısına yeni bir soluk katacak Karaman Engelsiz Millet Bahçesi hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaman’da inşa edilen Engelsiz Millet Bahçesi düzenlenen törenle açıldı. Açılış programında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Müftüsü Hasan Başiş, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cevat Ekşi, Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları,  muhtarlar ve basın mensupları katıldı. Başkan Yüce katılım sağlayan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Hizmet teşekkürü
Karaman Mahalle Muhtarı Mustafa Çalık, “Karaman’da olan bu yer için heyecanlı ve gururluyuz. Muhtarlık olarak Karaman halkının ihtiyaçlarını karşılamak adına tüm imkanlarla çalışıyoruz. Mahallemize Engelsiz Millet Bahçesi’ni kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Şehirleşmeye bakış
Katılım sağlayan herkesi teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, Modernleşmeyle birlikte ortaya çıkan şehirleşmeyle insanoğlu maalesef binaların ve kapalı alanların içerisine hapsolmak zorunda kaldı. İnsanoğlunun yeşil, toprak ve temiz hava ile bağı yavaş yavaş azalmaya başladı. Bitkileri, çiçekleri ancak binaların içerisine hapsettiğimiz saksılarda görmeye başladık. Sebzelerin ve meyvelerin ağaçlarda yetiştiğini bilmeyen çocuklarımız oldu. Gün içinde gökyüzüne bakıp bulutları, yıldızları seyreden onlara ibretle bakan kimse kalmadı. Hal böyle olunca problemler yaşamaya başladık. Çünkü yeşilden, temiz havadan ve topraktan uzak durmak bizim fıtratımıza aykırı” dedi.

Sakarya Bir Başka
Açıklamalarına devam eden Başkan Ekrem Yüce, “. Çok şükür Allah’a bizim böyle bir sorunumuz yok. Sakarya’mız yemyeşil. Yeşilin her tonu var. Göl, nehir, deniz, yayla, longoz her şeyimiz var. Bizim bu kıymetlerimizi korumamız gerekiyor. Bu nimetleri, bu güzellikleri şehirleşmeye ve kentleşmeye kurban edemeyiz. Biz başkalarının yaptığı hataları yapmayacağız. Fıtratımıza en uygun haliyle şehirleşeceğiz. Yaşam alanlarımızı doğayı yok etmeden kuracağız” dedi.

Karaman’a yeni yaşam alanı
Başkan Yüce, “Malumunuz şehrimizin merkezinde bir Orman Parkımız var. Kent Parkımız var. Şehrimizin her yerinde vatandaşlarımıza hizmet sunan parklarımız, sosyal tesislerimiz var. Çok şükür artık bir Millet Bahçemiz var. Şimdi de bugün burada hep birlikte Karaman’da bir millet bahçesinin açılışını gerçekleştireceğiz. Hem de öyle herhangi bir millet bahçesi değil. Engelsiz Millet Bahçesi. Tüm Türkiye’ye örnek olabilecek bir proje oldu. Sizlerle birlikte tamamen engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun bir projenin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Karaman Engelsiz Millet Bahçesi ile bölgedeki sosyal yaşam alanı ihtiyacına cevap vermiş oluyoruz” sözlerine yer verdi.

Sosyal donatı alanları
“İçerisinde; çocuk oyun alanları, engelsiz çocuk oyun alanları, basketbol sahası, şehir mobilyaları, yürüyüş ve koşu parkuru, otopark, 270 m² kapalı ve 700 m² açık alana sahip kafeterya bulunuyor. Yaklaşık 20 bin m2 alan üzerine kurulu Karaman Engelsiz Millet Bahçesi projesinin maliyeti 4 milyon lira. Karaman Engelsiz Millet Bahçesinin bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Sakarya ve Türkiye daha iyi yerlere ulaşacak.”