Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlatılan kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmalarında sıra Karaağaç Bulvarı’nda. Ali Oktar, çalışmaların en kısa süre içinde tamamlanacağını belirtirken, bu konuda esnaftan anlayış beklediklerini dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki ana caddeler ve 16 ilçe grup yollarında ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlatılan kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmaları Adapazarı Karaağaç Bulvarı’nda devam edecek. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Şehir merkezindeki Ünal Ozan, Dibektaş ve İnönü Caddelerinde tamamladığımız çalışmalarda şimdi sıra 600 metrelik Karaağaç Bulvarı’na geldi Arterde hızlı bir dönüşüm gerçekleşecek. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Karaağaç’ta Nasıl Bir Dönüşüm?
Oktar, “Karaağaç Bulvarı şuanda fiber teknolojisi ile buluşmuş durumda. Artere fiberoptik kablolar döşendi. Dönüşüm çalışması kapsamında bulvarda deforme olan asfaltı tamamen kaldıracağız. Ardından SASKİ ekipleri bölgede yağmursuyu çalışması gerçekleştirecekler. Fen işlerine bağlı ekiplerimiz bu etabın ardından derhal bulvarda asfalt serim işlemlerini başlatacaklar. Çevre düzenlemelerinin ardından arter yepyeni bir yüze kavuşmuş olacak” dedi.

Esnafa Duyarlılık Çağrısı
Ali Oktar açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Karaağaç Bulvarı hem şehir tarihi hem de şehir içi ulaşımında kilit bir role sahip. Arterin deforme olan yolları bulvarımızın güzelliğine gölge düşüremezdi. İnşallah hızlı ve bir o kadar da kaliteli bir çalışmayla yenileme çalışmamızı nihayete erdireceğiz. Elbette burada bizler kadar bölge sakinleri ve esnafımıza da görevler düşüyor. Biz kendilerinden sabır ve sağduyu bekliyoruz. Sıkı bir çalışmayla bölgedeki altyapı çalışmalarını derhal tamamlayacağız. Herhangi bir sorun oluşmazsa dönüşüm haftasonu tamamlanmış olacak.”