Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Görme engelliler haftası kapsamında düzenlenen kahvaltı da konuşan İbrahim Bingöl “Burada bir arada olabilmek, beraber vakit geçirebilmek ve bunu sizinle gerçekleştirebilmek her şeyden çok daha güzel. Biz görme engelliler olarak farklı bir yer, farklı internet siteleri, sadece engellilerin içinde barınacağı köyler ve kentler istemiyoruz. Biz birlikte yaşayabileceğimiz yerler istiyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında Engelsiz Kafe’de kahvaltı düzenlendi. Kalpten görenler bir araya gelerek resim yapıp doyasıya şarkı söylediler. Programa Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris’in yanı sıra engelli aileleri de katıldı.

Hep beraber ve bir aradayız
Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle bugün burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. İnşallah hep birlikte çok eğlenceli bir program gerçekleştireceğiz. Kahvaltımızı yaptıktan sonra hep birlikte Sakarya il haritasındaki ilçeleri boyayarak bir araya getireceğiz. Boyamış olduğumuz ilçeleri karton üzerinde birleştirerek Sakarya’da hep beraber bir arada olduğumuzu göstermiş olacağız. İnşallah böyle güzel etkinliklerde bir arada olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Biz hep beraber yaşamak istiyoruz
Görme engelli İbrahim Bingöl, “7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasını biz bir nevi buluşma ve karşılıklı etkileşim kurma günleri olarak değerlendiriyoruz. Görme engelliler haftası bizim için çok önemlidir. Beyaz Baston bizim en yakın arkadaşımız ve bizim bağımsız hareketimizin de bir simgesidir. Bir başka bağımsız hareket etmemizi sağlayan şeyde Luise Braille’nin bulduğu ve geliştirmiş olduğu kabartma yazı sistemidir. Parmaklarımızın ucundaki bilgiye ulaşmayı onun sayesinde yaşıyoruz. Ben öncelikle hepinize katılımınız için çok teşekkür ediyorum. Burada bir arada olabilmek, beraber vakit geçirebilmek ve bunu sizinle gerçekleştirebilmek her şeyden çok daha güzel. Biz görme engelliler olarak farklı bir yer, farklı internet siteleri, sadece engellilerin içinde barınacağı köyler ve kentler istemiyoruz. Biz birlikte yaşayabileceğimiz yerler istiyoruz” sözlerine yer verdi.