Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ‘Önce Selçuklular Geldi’ isimli konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Cihan Piyadeoğlu Sakarya ile ilgili izlenimlerini sosyal medya hesabında paylaştı. Prof. Dr. Piyadeoğlu, “Sakarya’yı çok beğendim. Yeşil bir şehir olmuş Sakarya. Doğal güzellikler olduğu gibi korunmuş. En güzeli de gökyüzünü görebildiğin bir şehir. Caddeleri de bir hayli güzel olan Sakarya’ya yerleşmeyi bile düşündüm” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Önce Selçuklular Geldi’ isimli konferansa katılmak için Sakarya’ya gelen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Piyadeoğlu, Sakarya ile ilgili izlenimlerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Sakarya’yı çok beğendiğini ifade eden Prof. Dr. Piyadeoğlu, doğal güzelliklerin korunduğuna ifadelerinde yer verdi.

Sakarya’yı çok beğendim
Prof. Dr. Cihan Piyadeoğlu, “2001 yılında Sakarya’ya uğrama fırsatım olmuştu. O yılarda 1999 depremini yeni atlatmış olan Sakarya’da hiçbir şey yoktu. Depremin izleri şehirde büyük ölçüde silinmeye çalışılıyordu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Önce Selçuklular Geldi’ isimli konferansa konuşmacı olarak geldiğim Sakarya’yı çok beğendim. Yeşil bir şehir olmuş Sakarya. Fakat rastgele dikilmiş ağaçların yeşilliği değil bu. Planlı bir yeşillik. Doğal güzellikler olduğu gibi korunmuş. En güzeli de gökyüzünü görebildiğin bir şehir. Caddeleri de bir hayli güzel olan Sakarya’ya yerleşmeyi bile düşündüm” dedi.