Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mız hoşgörü, kardeşlik ve huzur şehridir. Sakarya’nın avantajlarını ve ihtiyaçları doğrultusunda adımlar atıyor, yatırımlar yapıyoruz. İş birliği fırsatlarını da her zaman masamızın üzerinde tutuyoruz. Azerbaycan’ın Fuzuli şehri ile de kardeş şehir olduk. İnşallah tek millet iki devlet anlayışıyla birlikte ortak zeminde buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve beraberindeki heyeti konuk etti. Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmeye Genel Sekreter Mustafa Ak, SASKİ Genel Müdür Vekili Ali Oktar, Genel Sekreter Yardımcıları Ziya Cevherli, Bedrullah Erçin, bürokratlar ile basın mensupları katıldı. Başkan Ekrem Yüce, Büyükelçi İbrahim’e Sakarya’ya ilişkin bilgiler vererek, nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.

Kültürel çeşitlilik
Azerbaycan kardeşliğini net bir şekilde ortaya koyan tek millet iki devlet anlayışının sade bir söz olmadığını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Azerbaycan ile kalpleri atan, sevincinde üzüntüsünde her zaman yanında olan Sakarya’mızda sizleri konuk etmekten büyük mutluluk duyduk. Sakarya’mız farklı kültürlerin bir arada kardeşlik içerisinde yaşadığı doğa harikası bir şehir. Şehrimizde dolaştığınızda çok farklı kimlik ve etnik kökenden insana rastlarsınız. İşte bu bizim en büyük zenginliğimiz. Kültürel çeşitliliğe sahip, farklı etnik kökenden insanın bir arada yaşadığı Sakarya’mız hoşgörü, kardeşlik ve huzur şehridir” dedi.

İş birliği fırsatları masamızın üzerinde
Başkan Ekrem Yüce, Azerbaycan’ın Fuzuli şehriyle kardeş şehir ilişkisi kurduklarını ve iki ülke arasındaki birlikteliğe Sakarya’dan en güzel şekilde katkı sunmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Sakarya’nın avantajlarını ve ihtiyaçları doğrultusunda adımlar atıyor, yatırımlar yapıyoruz. Tarımsal verimliliğimizi artıracak projeleri hayata geçiriyoruz. Ayrıca iş birliği fırsatlarını da her zaman masamızın üzerinde tutuyoruz. Ayrıca şehrimizde ‘Azerbaycan Köy Evleri’ kurarak Azerbaycan’dan gelen misafirleri ağırlamak istiyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimiz daim, kardeşliğimizi baki kılsın” ifadelerini kullandı.

İki devlet tek millet
Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, “Sizlere bu sıcak karşılama için teşekkür ediyorum. Her zaman Karadeniz ve Hazar denizinde bayraklarımız dalgalanacaklar. Bizler tek millet iki devletiz. Bu da demek oluyor ki bizler kardeşiz. Her zaman bizim yanımızda olarak bu zorlu süreçleri atlatmamızda destek oldunuz. Sakarya gerçekten çok önemli bir şehir, sizlerle beraber yol kat edeceğimiz için gururluyuz. Türk kardeşlerimizle bir arada olduğumuz için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.