‘Teknoloji ve İnternet Bağımlığı’ konulu konferansta konuşan Eren, “İnternetin doğru kullanılmadığı takdirde zararları elbette vardır. Ancak bilgi çeşitliliğine internet sayesinde kolayca ulaşabiliyoruz” ifadelerini kullanırken; Kayaoğlu, “Sosyal medyada gerçek kimliklerini gizleyerek çocukları kandıran kötü niyetli insanlar söz konusu. Hastalıklara ve psikolojik sorunlara yol açmayacak kadar internet ile ilişki kurmalıyız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Teknoloji ve İnternet Bağımlığı’ konulu konferans Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Bilal Eren ve Psikoterapist Mehtap Kayaoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programda, bilgi ve iletişim teknolojilerine olan bağımlılıklardan kurtulma yöntemleri ele alındı. Konferansın açılış konuşmasında söz alan Bilal Eren, internetin bir araç olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bilgi Çeşitliliğine Ulaşıyoruz
Eren, “Eğer interneti doğru amaçlar içinde kullanırsak internet bizim için bir hizmet aracı olur. İnternet aracılığı ile bir müdüre, belediye başkanına, başbakana bile rahatça ulaşabiliyoruz. İnternet ile birlikte bilgiye dayalı bir toplum haline geldik. Bir kitabın 50 milyonluk kitleye ulaşması 350 yıl almıştır, ancak internetin 50 milyonluk kitleye ulaşımı sadece 5 yıl sürmüştür. İnternetin doğru kullanılmadığı takdirde zararları elbette vardır. Ancak internet sayesinde bilgi çeşitliliğine kolayca ulaşabiliyoruz. Hatta bir araştırmada kütüphanelerde saatlerce ulaşabileceğimiz bilgiye internet vasıtasıyla kısa süre içinde ulaşıyoruz. İnternet bize zaman yönünde avantaj sağlıyor” diye konuştu.

Birçok Hastalığa Sebep Olabilir
Eren’in ardından konuşan Psikoterapist Kayaoğlu ise, “Belki her gün bilgiye ulaşmak veya sosyal medya hesaplarımıza bakmak için internetten faydalanıyoruz. Fakat benim size tavsiyem mümkün olduğu müddetçe sosyal medya hesaplarımızda konuştuklarımıza, paylaştıklarımıza dikkat etmenizdir. Mesleğimiz gereği birçok olaya şahit oluyoruz. Örneğin sosyal medyada gerçek kimliklerini gizleyerek çocukları kandıran insanlar söz konusu. Bu insanlar gençleri farklı amaçlar için kullanabiliyor. İnternet bağımlılığı hareketsizlikten kaynaklanan yağlanmalar, radyasyon, duruş ve iskelet bozuklukları gibi birçok hastalığa sebep olabiliyor. O yüzden interneti gerektiği kadar kullanmalıyız. Hastalıklara ve psikolojik sorunlara yol açmayacak kadar internet ile ilişki kurmalıyız” ifadelerini kullandı.