Büyükşehir Belediyesi hizmet içi eğitim programı kapsamında ‘Öfke Kontrolü’ seminerine katılan personeller; soğukkanlı ve sakin iletişim kurma, öfkeyi kontrol etme yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgilendirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Öfke Kontrolü’ konulu hizmet içi eğitim semineri, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve personellerin yoğun katılımları ile düzenlenen seminerde konuşan Uzman Psikolog ve Eğitim Uzmanı Özkan Şenol, öfkeyi kontrol etmenin temel yöntemlerini paylaştı.

Öfke yaşam kalitemizi bozuyor
Şenol, “Tamamen normal, sağlıklı, insani bir duygu olan öfke, kontrolden çıktığı zaman yıkıcı olabilir. Öfke bireyin ve toplumun yaşam kalitesini bozabilir, dış kaynaklı olabileceği gibi içsel de olabilir. Belirli bir insana veya olaya öfkelenebiliyoruz. Aynı zamanda bizi kaygılandıran özel problemlere karşı da öfke duyuyoruz. Hayatın rutin seyri içerisinde daima soğukkanlı ve sakin bir iletişim kurma yöntemi izlemeliyiz. Sorun yaratmayan aksine sorun çözen bir yapıda olmalıyız. Prensiplerimize bağlı ve belirli farkındalıkları oluşturma noktasında kararlı bir duruş sergilemeliyiz” şeklinde konuştu.