Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ‘Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Planı’ için hazırlıklara başladı. Şehrin sera gazı envanter raporunun çıktılarına göre hazırlanacak çalışma ile Sakarya’da iklim değişikliğinin etkileri en aza indirilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ‘Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Planı’ için hazırlıklara başladı. 2019 yılında MARKA (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortaklaşa hazırlanan sera gazı envanter raporu ile önemli bir adım atan Büyükşehir Belediyesi, temiz hava ve çevre için kentsel enerji ve sera gazı salınımlarının da azaltılmasında etkin rol üstlenecek.

Temiz hava ve çevre için
Şehrin sera gazı envanter raporunun aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal sera gazı envanterini de ortaya çıkardığına yer verilen açıklamada, Başkanlar Sözleşmesi kapsamında 7 bin 755 yerel yönetimin bu ortaklığa dahil olduğunu belirtildi. Büyükşehir Belediyesi’nin sözleşmenin gereksinimlerini yerine getirmek amacıyla attığı adımın önemli olduğuna dikkat çekilirken, raporun sonuçları ile kentsel enerji ve sera gazı salınımlarının yoğun olduğu sektörlerin belirlenerek azaltılmasına yönelik adımların atılması sağlanacak.

Hazırlıklar başladı
Sakarya için hazırlanan sera gazı envanter raporu temel alınarak şehrin enerji verimliliği başta olmak üzere yerel yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı enerji arzının, etkin enerji kullanımının yanı sıra ekonomik katma değer ve istihdam üreten iklim dostu kentsel gelişmeyi sağlamak amacıyla “Sakarya Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Planı” projesi için hazırlıklar da başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin temiz hava ve çevre için çalışmalarına devam edeceği belirtilerek, çalıştaya katılan tüm paydaşlara ve ekiplere teşekkür edildi.