Rengarenk görünümüyle şehrin en güzel vitrini olan BAHÇEM görkemli bir törenle açıldı. Başkan Yüce, “Sektörel tecrübemizi iklim ve coğrafya koşullarımızla buluşturarak dünyada süs bitkileri ve peyzaj konusunda marka olmayı hedefliyoruz. Şehrin çevre estetiğini geliştirmek ve gelecek nesiller için doğal alanları en güzel şekilde kullanmak adına çalışıyoruz. Sakarya’ya hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve rengarenk görünümüyle vatandaşların beğenisini kazanan Sakarya’nın en güzel bahçesi BAHÇEM’in açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nun da katıldığı törenle yapıldı. Ormanpark içinde inşa edilen BAHÇEM’in açılış programına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile birlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ali İhsan Yavuz,  Sakarya Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım, TÜRASAŞ Genel Müdürü Sayın Mustafa Metin Yazar, Ak Parti İl Başkanı Sayın Yunus Tever, MHP İl Başkanı Sayın Ahmet Ziya Akar ve ilçe belediye başkanları katıldı.

“Hedefimiz dünya markası olmak”
Açılış töreninde konuşan Başkan Yüce Sakarya’nın peyzaj ve süs bitkiciliği alanında dünyada marka olacağını belirterek, “Süs bitkileri üretimi ülkemizin tarım çalışmaları içerisinde gizli kalmış, potansiyeli en yüksek alanlardan biri. Sektörel tecrübemizi iklim ve coğrafya koşullarımızla buluşturarak dünyada süs bitkisi ve peyzaj konusunda marka olmayı hedefliyoruz.  Başta küçük ölçekli üreticilerimiz olmak üzere sektörde faaliyet gösteren Sakarya firmalarıyla bir araya gelerek çevre estetiğini geliştirmek, şehirleşme ve şehir dinamiğine uygun yeşil alan ihtiyaçlarını karşılamak ve gelecek nesiller için şehirlerde yer alan doğal alanları en yararlı biçimde değerlendirmek adına projeler üretiyoruz. Peyzaj işlerinde kullanılacak ürünlerin geliştirilmesi ve tedarik edilmesiyle dünyanın en güvenilir peyzaj ürünlerinin merkezi oluyoruz.” dedi.

“Şehrimizin potansiyelini ortaya çıkarıyoruz”
Bu alanda şehrin potansiyelini ortaya çıkarmak için yeni projeler ürettiklerini ifade eden Başkan Yüce, “Tüketicilerin ürünleri inceleyebilmesi için Sapanca Yanık’ta konsinye satış merkezi kuruyoruz. Tüketici burada yapraklı ağaç, ibreli bitkiler ve çalı grubu gibi bitkileri yerinde görebilecek. Şehrimizin bu alandaki potansiyelini öne çıkarmak için gayretle çalışıyoruz. 200 m2’lik alanda perakende alışverişin yanı sıra insanımız, bitkilerin üzerinde zevklerine göre aranjman çalışmaları yapabilecek. Fidan ve Peyzaj AŞ bünyesinde sözleşmeli üretim modeliyle üretici ve tüketici arasındaki organizasyonu sağlıyoruz. Üreticiye dikim alanı, dikim, bakım, ekipman ve tohum tedariki gibi konularda destek oluyoruz. Tüketicinin istediği koşulların sağlayıp ürünü alacağını garanti eden bir anlaşma imzalıyoruz. Böylece küçük ölçekli işletmelerimizi modern tedarik zincirine dâhil ediyoruz. Bu model ile üretici risklerini azaltıyor, modern ekipmanlara yatırım yapıyor, pazar kaygısını ortadan kaldırıyoruz.” diye konuştu.

BAHÇEM değerli ve vizyon bir proje
Açılışta konuşan Bakan Karaismailoğlu, BAHÇEM projesinin değerli ve vizyon bir proje olduğunu vurgulayarak, “Bizim bakanlığımızda akla gelen ilk şey yollar, köprüler, raylı sistemler. Yeşili korumak bizim için en önemli konulardan biri. Biz 19 yılda 28 bin 200 kilometre bölünmüş yol ağı yaptık. Bu yaptığımız yollar sayesinde güvenli ulaşımı sağlayıp insanlarımızın can güvenliğini koruyoruz. Her yıl 2 buçuk milyon ağaca eş değer egzoz emisyonun doğaya salınımını engelliyoruz. Böyle güzel kıymetli projenin açılışına katılmak bizler için bir şans oldu. Başkanımızı bu proje vesilesiyle tebrik ediyorum. Bunlar çok değerli, vizyon projeler. Hedefimiz dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak. Hayata geçirdiğimiz projelerde her zaman doğaya insana saygı duyacağız. Başkanımız Ekrem Yüce’ye tekrardan teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Peyzaj ve bitkiye dair her şey BAHÇEM’de
Konuşmaların ardından Başkan Yüce, Bakan Karaismailoğlu’na günün anısına çiçek takdim etti. Sonrasında açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, Başkan Yüce rehberliğinde BAHÇEM’i gezerek satışa sunulan ürünleri inceledi. Fidan A.Ş bünyesinde şehirde peyzaj ve süs bitkiciliği alanına yeni bir soluk getiren projede, işletme ve belediye iş birliğiyle sektör ekonomisi canlanacak.  50 metrekare alanda oluşturulan BAHÇEM vitrinlerinde peyzaj ürünleri, süs ile iç ve dış mekan bitkileri, fidan ve çiçek satışı yapılacak