Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Sakarya Ticaret Borsası işbirliğiyle gerçekleştirilen Fındıkta Hasat Sonrası Bakım Eğitimleri devam ediyor. Çelebi, “Sakarya’mızda, fındık verimini ve kaliteyi arttırmak için saha çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Sakarya Ticaret Borsası işbirliğiyle gerçekleştirilen “Fındıkta Hasat Sonrası Bakım Eğitimi” programları devam ediyor.

Eğitimler sunuluyor
Eğitimler kapsamında Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı ziraat mühendisleri tarafından Karasu, Hendek ve Karapürçek ilçelerine bağlı Yuvalıdere, Kurudere, Yeşilyurt ve Ahmetler mahallelerinde yapılan analizler doğrultusunda çiftçilere, kireç uygulama konusunda eğitimler sunuldu. Eğitimler sonrasında mühendisler tarafından budama analizi için toprak örneği alımı, kireçleme ve bitki için hastalık önleyici bordo bulamacı uygulaması yapıldı.

Verimli ve kaliteli üretim
Eğitimler konusunda açıklamalarda bulunan Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, “Fındık tarımında en fazla dikim alanı ve üretime sahip illerin başında gelen Sakarya’mızda, verimi ve kaliteyi arttırmak için saha çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yanlış uygulamalar ve hasat sonrasında bakımsız bırakılan fındık bahçeleri, son yıllarda fındık kalitesini düşüren etkenler olmaktadır. Çiftçilerimizle birebir gerçekleştirdiğimiz uygulamalı eğitimler ile daha verimli ve kaliteli fındık elde etme yöntemlerini ele alıyoruz ve örnek fındık ocağı uygulaması ile fındık çiftçilerimizin bilinçlendirilmesini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.