OSM’de ‘Halit Refiğ’in Dünyası’ isimli söyleşi ve imza gününde konuşan Yazar Gülper Refiğ, “Varlıklı bir ailenin çocuğu olsa da kendi tırnaklarıyla kazıyarak kendi hayatını kazandı. Robert Koleji’nde mühendislik bölümünde okusa da onun merakı hep filmlereydi. Halit, bu toprakların filmini yapmaya çalıştı, yerli sinema için uğraştı. Onu başarılı kılan bir kanaat insanı olmasıydı. Dinine, vatanına ve ideallerine bağlı bir yönetmen, bir vatandaş ve bir eş'ti Halit Refiğ” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Mart Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Halit Refiğ’in Dünyası’ adlı söyleşi ve imza günü ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Yazar Gülper Refiğ katıldı. Etkinlikte çok sayıda sanatsever yer aldı.

Aydınlık geleceğin bir göstergesi
Yazar Gülper Refiğ, “Konuşmama başlamadan önce şunu belirtmek istiyorum; Sakarya'ya geldiğimde Halit Refiğ'in ‘Tek Umut Türkiye’ kitabının ne denli yerinde bir başlık taşıdığını gördüm. İçinde bulunduğumuz sanat merkezi başta olmak üzere Sakarya'da yapılan çalışmalar Türkiye'nin aydınlık geleceğinin bir göstergesi. Çok güzel ve önemli çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam ediyor. Sakarya'da gördüğüm bu kültür sanat ortamına olan hayranlığımı sizlerle paylaşmak istedim. Tebrik ediyorum” dedi.

Yerli sinema için uğraştı
Yazar Refiğ, “Halit, mühendis bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Varlıklı bir ailenin çocuğu olsa da kendi tırnaklarıyla kazıyarak kendi hayatını kazandı. Robert Koleji’nde mühendislik bölümünde okusa da onun merakı hep filmlereydi. Halit, bu toprakların filmini yapmaya çalıştı, yerli sinema için uğraştı. Bunu yaparken kimseye müdana duymadan yaptı. Fazla kazanmak derdiyle hiçbir işe girmedi. Onu başarılı kılan bir kanaat insanı olmasıydı. Darbeciler tarafından Yorgun Savaşçı filminin yakılması onu epey üzen olaylardan biridir. Ancak o yine küsmedi ve iyi bir yönetmen, iyi bir vatansever olmak için hayatını sürdürdü. Dinine, vatanına ve ideallerine bağlı bir yönetmen, bir vatandaş ve bir eş'ti Halit Refiğ” diye konuştu.