Hafriyatçılara Bilgilendirme Toplantısı

Düzenlenecek toplantı hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yılmaz Çiğdem, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında hazırladığımız ve uygulamaya koyduğumuz “İnşaat Yıkıntı Atıkları ve Hafriyat Yönetimi”ni büyük bir titizlikle devam ettirmekteyiz. Ayrıca ülkemizde örnek bir uygulama olan ve hafriyat araçlarının online takibini sağlayan “Araç Takip Sistemi”ni de yaklaşık 1 yıldan beri hayata geçirmiş bulunmaktayız. Bütün bu uygulamaları sınırlarımıza yeni dahil olan ilçelerimizde de hayata geçireceğiz. Bu sebeple Kaynarca, Karasu, Kocaali, Pamukova, Geyve, Taraklı ilçelerindeki hafriyat firmalarımıza yönelik bir toplantı tertip ettik. İlçe Belediyelerimizin konuyla ilgili personellerinin de katılacağı toplantıya bu ilçelerimizdeki hafriyat firmalarının sorumlularını da beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.