Gürültü Yapanlar Cezalandırılıyor

Çevre konusunda hassas davranan Büyükşehir Belediyesi, özellikle gürültü konusunda sık sık denetimler yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü, 2010 yılı ilk 6 aylık dönemde, gelen şikayetler ve rutin denetimler sonrasında 586 denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerin sonucuna göre Çevre Kanunu, Kabahatler Kanunu ve Zabıta Tembihnamesi çerçevesinde 35 adet idari para cezası uygulandı. Belediyenin yetkisi dışındaki durumlarda denetimlerde elde edilen tespitler Valiliğe, ADASU Genel Müdürlüğü’ne veya ilgili belediyesine gönderilerek gerekli yasal işlemlerin yapılması ve sorunun giderilmesi sağlandı. Gerçekleştirilen denetimlerin 97 tanesi gelen şikayetler üzerine gerçekleştirilirken, bu şikayetler sonrasında 18 adet idari para cezası uygulandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların özellikle yaz aylarında gürültü kirliliği konusundaki artan hassasiyetini göz önünde bulundurarak, taleplerini daha kolay iletilebilmeleri amacıyla gurultu@sakarya.bel.tr e-posta adresini hizmete sunuyor. Bundan sonra gürültü konusunda şikayeti olanlar bu mail adresine şikayetlerini iletebilecekler. Gürültü şikayetleri için ayrıca Çözüm Masası Alo 153’e de şikayette bulunulabiliyor.