Güçlü Aile, Güçlü Toplum

Güçlü Aile, Güçlü Toplum
Aile Eğitim Programı Sertifika Töreni’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, “Bizler, her geçen gün değişen dünya şartları karşısında doğru pozisyon almak, değerlerimizi tahrip edecek gelişmelere karşı cevaplar üretmek durumundayız. Bu bağlamda üzerinde durmamız gereken ve güçlendirmemiz gereken en önemli kurumda aile kurumumuzdur. Unutmamalıyız ki, bizi biz yapan değerlerimizin başında, aile kurumumuz gelmektedir. Değişen toplum yapıları üzerine yapılan araştırmalar özellikle batı ülkelerinde aile kurumunun zayıflaması sonrasında birçok değerin kaybedildiğini göstermektedir” diye konuştu.

100 kursiyer 14 hafta eğitim aldı
Büyükşehir Belediyesi’nin, yol, su, ulaşım, çevre hizmetleri kadar sosyal dokuyu muhafaza edecek ve aile yapısını güçlendirecek hizmetlere de o kadar önem verdiklerini ifade eden Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin her alanda mesafe kat etmesi için yoğun bir gayretle çalışmalar yürütüyoruz. Şehrimizin kültürel ve sosyal hayatına katkılar sunmak adına sorumluluk alanımız içerisindeki bütün bireylerimize hizmetler götürmeye gayret ediyoruz. Bugün, burada sertifika törenini gerçekleştirdiğimiz Aile Eğitimi programımızı bu anlayışımızın bir ürünü olarak kabul ediniz. Daha sağlıklı bireyler, değerlerine bağlı toplum için başlattığımız Aile Eğitimi Semineri’ne birbirinden değerli 100 hanım kardeşimiz iştirak etti. 14 hafta boyunca, çocuk gelişimi, anne baba ilişkileri üzerine uzman isimlerden eğitimler verildi. Değişen hayat şartları karşısında, çocuklarımızla kuracağımız eğitim konusunda faydalı olduğunu düşündüğüm seminerlerimizi önümüzdeki dönemlerde devam ettireceğimizi belirterek eğitim programını tamamlayan yüz hanım kardeşimizi tek tek tebrik ediyorum” dedi.

 

Eski Terminal Sosyal Gelişim Merkezi oluyor
Başkan Toçoğlu konuşmasının sonunda kursiyerlere bir de müjde vererek, “Hizmetlerimizi daha sağlıklı ve çağdaş standartlarda sürdürmek adına eski terminal binamızın olduğu alana Sosyal Gelişim Merkezimizi yapıyoruz. İnşallah bundan sonra Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal hizmetler alanında sizlere çok daha güzel ortamlarda hizmet vereceğiz” şeklinde konuştu.