Büyükşehir Belediyesi'nin asfalt sezonunu açtığı Geyve'de 4 noktada işlem bitti. Bölgeye ilk etapta 9 bin ton asfalt döküldü ve kent merkezindeki ana arterler tamamen yenilendi. Yol bakım, onarım ve asfalt serimi çalışmaları önümüzdeki günlerde hızlandırılarak kentin tümüne genişletilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, asfalt sezonunu hızlı bir şekilde açtı. 1 milyon 200 bin son asfaltla son dönemde rekor seviyelere ulaşan belediye, asfalt yenileme ve onarım işlemlerine Geyve'de başladı. Güney ilçesinde kentin ana damarlarını birbirine bağlayan ve kırsala ulaşımı sağlayan grup yolları baştan sona yenileniyor. İlk etapta ilçe merkezinde başlatılan çalışmalar kapsamında yollar onarıldı ve asfalt serimi yapıldı.

 

4 noktada çalışma bitti

Çalışmada gelinen noktada merkezdeki İstanbul, Rauf Denktaş ve Eşme Caddeleri baştan aşağı yenilendi. Ayrıca Alifuatpaşa Mahallesi'ndeki Suat Yalkın Caddesi ile birlikte toplamda 4 noktada asfalt serimi tamamlandı. İlçedeki ilk etap çalışmaları kapsamında ana caddelere toplamda 9 bin ton asfalt serimi yapıldı. Projenin diğer etapları ise ilçenin kırsal bölgelerini de kapsayacak. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi (Yol-Bak) ekipleri, asfalt işlemine önümüzdeki günlerde kentin tamamını kapsayacak şekilde genişletilecek.

 

“Yeni rekorlar için çalışıyoruz”

Yol-Bak'tan yapılan açıklamada, "Sakarya'mızda daha güvenli ve kaliteli bir ulaşım ağı için gündüz-gece demeden çalışıyoruz. Yeni rekorlara ulaşmak, asfaltta çok verimli bir sezon geçirmek için çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda Geyve ilçemizde bölgenin ana damarı diyebileceğimiz caddelerde ilk etap işlemlerimizi tamamladık. Yol bakım, onarım ve asfalt yenileme işlemleri önümüzdeki günlerde kentin tamamını kapsayacak şekilde hız kazanacaktır. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun" denildi.