Geyve’de düzenlen programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Geyve Cumhuriyet Meydanı’nı yenileyecek, ilçemize hediye edeceğiz. İnşallah projemizi de kısa süre içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. İnşallah ihtiyaçlar doğrultusunda şehrimizin tüm sınırlarını kapsayan bir anlayışla çalışmaya, birlikteliğimizi kuvvetlendirmeye devam edeceğiz” derken; Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Geyve’de gerçekleştirilen ve planlanan yatırımlar dolayısıyla Başkan Yüce’ye teşekkür etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Alifuatpaşa’da düzenlenen programda esnaf ve akademisyenlerle bir araya geldi. Orhan Çolak tarafından organize edilen programda Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, AK Parti Geyve İlçe Başkanı Abdullah Özdemir, SUBÜ Sakarya MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Gümüş, APEK Başkanı Sebahattin Karasakal, Yenikent Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Büyük, Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Ömer Bektaş, meclis üyeleri, esnaflar ve davetliler yer aldı. Başkan Yüce programın ardından Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’ni ziyaret etti.

Birlik ve beraberlik
Programı düzenleyen ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Orhan Çolak, “Toplantımıza iştirak eden herkese teşekkür ediyor. Başkanımız Sayın Ekrem Yüce’ye ve Geyve Belediye Başkanımız Murat Kaya’ya şükranlarımı sunuyor, Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’e ilçemize hoş geldin dileklerimi iletiyorum. Birlik beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. Başkan Ekrem Yüce’nin Sakarya’yı zirveye taşıyacağına inanıyor, başarılar diliyorum” dedi.

Sakarya’yı kucaklayan anlayış
Birlikteliklerinin daim olmasını dileyerek konuşmalarına başlayan Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce, belediyeyi halkla bütünleştiren, tüm kesimleri kucaklayan bir anlayışla çalışmalarını sürdürüyoz. Biz de ilçemiz ve hemşehrilerimiz için ne zaman kapısını çalsak, hızlı dönüşlerini aldık. Bugün burada birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için toplandık. Rabbim bu güzel birlikteliği ilelebet sürdürsün. Bundan sonra da yapacağımız hizmetleri hayırlı sonuçlandırsın” dedi.

Şehrin parlayan yıldızı Geyve olacak
Geyve’nin Sakarya’nın parlayan ilçesi olacağını vurgulayarak sözlerini sürdüren Kaya, “Son 1 buçuk yıl içerisinde 3 sosyal tesisi hizmete açtık. İstihdamlarına imkan sağladığımız 54 kadınla Türkiye’de gündem olduk. Dün anlaşma sağladığımız PTT AVM ile Geyve’ye özgü yöresel lezzetlerimiz artık internet üzerinden de temin edilebilecek. Tarım konusuna çok hassas olan ve önem veren Başkanımız Ekrem Yüce, Sakarya için çok büyük bir şans. Aynı zamanda geçen mecliste onaylanan ve Geyvelilere müjdesi verilen Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi için hemşerilerim ve şahsım adına Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sakarya’ya katkı sağlayacak
Toplantıya konuk olan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, “Öncelikle şimdiye kadar yaptığı görevlerle Karadeniz Bölgesi’nin her illine büyük desteği olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi yeni görevinden ötürü kutluyorum. Sakarya’ya da büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Geyve’yi daha önce edebi kitaplardan duymuştuk fakat gelmek hiç nasip olamamıştı. Geldik ve görmekte geç kaldığımız bir güzellik olduğunu fark ettik. Sizleri her zaman misafir etmekten mutluluk duyacağız. Bu organizasyonu düzenleyen ve bizleri bir araya getiren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya’nın adı dünyaya yayılacak
Toplantıya katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Hizmet için gönülden bağlılık, aidiyet duygusunun ön planda olması gerekir. Yıllarca memleketimizin farkı yerlerinde görevler yaptım ama nerede olursam olayım orayı kendi toprağım gibi gördüm. Çok şükür güzel işleri de tamamladık. Doğup, büyüdüğüm topraklara hizmet için buradayız. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak şehrimizin adını Türkiye’ye hatta dünyaya duyuracağız. Ekonomik ve kültürel kalkınmayı şehrin tamamına yayacağız. Şehrimizin doğal ve kültürel değerlerini tanıtacağız. Sakarya Bir Başka sloganıyla kampanyamızı başlattık. Bu sayede hem kültür mirasımız değerlenecek hem de şehrimiz turizm verileri artacak” dedi.

Tarımda Sakarya öncü şehir olacak
Sakarya’nın mümbit topraklara sahip olduğunu ve tarımsal hamleler için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Geyve, Taraklı, Pamukova ilçelerimiz Sakarya’da tarımın beşiği haline gelmiştir. Biz de yakın zamanda hayata geçireceğimiz projeler ile birlikte tarıma büyük katkılar sağlayacağız. Teknik destek ve pazarlama konularında üreticilerimizin yanında olacağız. Kurduğumuz Fidan A.Ş. ile fidan konusunda Sakarya’yı Türkiye’de ilk sıraya taşıyacağız. Çalışmalarına başladığımız Jeotermal Sera projemizle inşallah topraksız üretimi şehrimize kazandıracağız. Fiskobirlik iş birliğiyle Çikolata Fabrikası’nı şehrimize kazandıracağız. Projelerimize hem kalkınma ajansı hem de farklı kurumlardan destekler sağlıyoruz. İnşallah şehrimizin menfaatine olan tüm imkânları kullanacak, daha yaşanılabilir bir Sakarya’yı inşa edeceğiz” dedi.

Geyve ilçe meydanı yenilenecek
Geyve ilçe meydanını yenileyeceklerini de toplantı vesilesiyle müjdeleyen Başkan Ekrem Yüce, “Ekim Meclis Toplantısı’nda da kararını aldığımız Geyve Cumhuriyet Meydanı’nda yenileme çalışmalarını en kısa zamanda başlatacağız. Projemizi de kısa süre içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Ayrıca Suat Yalkın Caddesi’ndeki çalışmaları da yakından takip ediyorum. İnşallah caddemiz tamamlandığında ilçemize çok yakışacak bir cazibe merkezi haline gelecek. İnşallah ihtiyaçlar doğrultusunda şehrimizin tüm sınırlarını kapsayan bir anlayışla çalışmaya, birlikteliğimizi kuvvetlendirmeye devam edeceğiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.