‘Aşk ve İrfan Yolculuğu: Dem Yüzü’ isimli söyleşi ve imza günü etkinliğinde konuşan Gazeteci-Yazar Leyla İpekçi, “Gençler yaptıkları işin hakkını vermeye çalışıyorlar. Gençlerde ümmet bilinci oluşuyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Gazeteci-Yazar Leyla İpekçi ‘Aşk ve İrfan Yolculuğu: Dem Yüzü’ isimli söyleşi ve imza günü etkinliğinde Sakaryalılar ile buluştu. AKM’de gerçekleştirilen programın sonunda okurları için kitaplarını imzalayan Leyla İpekçi’ye Kültür ve Sanat Şube Müdürü Adem Turan tarafından günün anısına çiçek takdim edildi.

Büyük laflara ihtiyacımız yok
Yetiştiği kuşağı eleştiren İpekçi, “O dönemde bireycilik, bireysellik, başarı gibi kriterler ön plandaydı. Şimdi baktığımda gençler yaptıkları işin hakkını vermeye çalışıyorlar. Ümmet bilinci oluşuyor. Bu dönemin hakkını vermek için kıyaslamanın gerekli olduğunu düşünüyorum. İşim gereği dünyanın ve Anadolu’nun pek çok yerinde dolaşıyorum. Anadolu’yu mayalayan erenlerin nefesinin içindeyiz. Bunun farkında olmadan o nefesi çekiyoruz. Anadolu irfanı dediğimiz şey 15 Temmuz direnişi gibi bir durumda ortaya çıkabiliyor. Anadolu irfanı kamil insanın nefesidir” diye konuştu.

Sırlı bir gönül alanı
İpekçi, “Müslüman bir kültürün içinde yaşıyoruz. Son dönemlerde politikanın ve kültür hayatımızın diline kamil insanlar, arifler, erenler girdi. Sanki yaşıyormuşçasına bunları sahipleniyoruz. Ama bu da bir şeydir. Önceden böyle bir şey de yoktu. Anadolu derken bir yerlerden üstün bir coğrafyadan değil, bir mecazdan bahsediyorum, bir mayadan bahsediyorum. Anadolu Kültürü’nde bir adap vardır. Kitaplardan öğrendiklerimize göre yaşayamayız. Yüz yüze geliriz, birbirimize bakarız ve anlaşırız. Okuma yazma bilmeden de insana okul okuturuz. Ümmice bir bakıştır bu. Bu topraklarda hep inandım ve hala görüyorum ki buradaki dem birbirimizi yüz yüze gördüğümüz bir dem. Batılılar bu yüze yaklaşamıyorlar. Bu topraklarda hiçbir zaman batılı sosyolojik tanımlarla yaşamadık. Bizdeki bu sırlı alan bir kalp bir gönül alanı” ifadelerini kullandı.