Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Genç Atölye’de ilk ders zili 18 Temmuz Pazartesi günü çalacak. 6 hafta sürecek eğitimlerimiz 8 farklı alanda gerçekleştirilecek. Hem teorik hem de uygulamalı derslerimiz ile öğrencilerimizin genel kültür ve düşünce hayatlarına faydalı olmayı hedefliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin liseli gençler için hayata geçirdiği Genç Atölye’de ilk ders zili 18 Temuuz Pazartesi günü çalıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Kısa süre önce Genç Atölye’de kayıtlarımızın başladığını duyurmuştuk. Zengin konu başlıklarının yer aldığı atölyeye 280 öğrenci arkadaşımız başvuruda bulundu. İnşallah güzel bir yaz dönemini entelektüel merakı oloan bu arkadaşlarımızla verimli bir şekilde geçireceğiz” diye konuştu.

18 Temmuz Pazartesi
Kayıt işlemlerinin tamamlandığını aktaran Aktürk, “Bu yaz gençlerimizin faydalanabileceği Genç Atölye ismiyle zengin konu başlıklarına sahip bir çalışma yapalım istedik. Gerekli hazırlıkları ve ders başlıklarını belirledik. Sonucunda 6 hafta boyunca 8 farklı alanda sürecek bu atölye faaliyeti ortaya çıktı. Bu eğitim çalışması liseli gençlerimizin yaz aylarını faydalı geçirmesi adına önemli bir fırsat olacak. İnşallah ilk dersimizi 18 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

8 Farklı Başlık
Atölyede yer alan konu başlıklarını da hatırlatan İbrahim Aktürk, “Genç Edebiyat Atölyesi, Genç Felsefe Atölyesi, Genç Tarih Atölyesi, Genç Gezgin Atölyesi, Gençlik ve Gelecek Atölyesi, Münazara Atölyesi, Kritik Analitik Düşünce Atölyesi, Geleneksel Sanatlar Atölyesi alanlarında öğrencilerimizin gelişimlerine önemli bir katkı sunacaktır. Hem teorik hem de uygulamalı derslerimiz ile öğrencilerimizin genel kültür ve düşünce hayatlarına faydalı olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.