Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri tarafından Engelsiz Hayat Atölyesi başlıyor. İris, “Engelliler ve ailelerine yönelik gerçekleştireceğimiz eğitimlerle sorunlara çözüm üretmeyi, başka aileler ile buluşarak yaşam tecrübelerini paylaşmayı, toplumsal farkındalığı ve problem çözme becerilerini artırmayı, yaşamın stresinden uzaklaşmayı planlıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü engellilere ve ailelerine yönelik yeni bir eğitim çalışmasını başlatıyor. ‘Engelsiz Hayat Atölyesi’ ile 4 farklı atölyede engellilere ve ailelerine eğitimler sunulacak, ilk eğitim ise 25 Ekim Perşembe günü saat 14.00’da ‘Özel Gereksinimli Bireylerde Manevi Bakım ve Mahremiyet’ programıyla başlayacak. Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, engelli bireyleri ve ailelerini ‘Engelsiz Hayat Atölyesi’ eğitimlerine davet etti.

4 farklı atölye
İris, “Engelsiz Hayat Atölyesi kapsamında ailelere; Çözüm Odaklı Rehberlik Atölyesi, Sağlıklı Yaşam Atölyesi, İletişim ve Yaşam Becerileri Atölyesi, Gezi ve Keşif Atölyesi olmak üzere 4 ana eğitim sunacağız. Bu sayede aileler çözüm üretmeyi, başka aileler ile buluşarak yaşam tecrübelerini paylaşmayı, toplumsal farkındalığı artırmayı, problem çözme becerilerini artırmayı ve yaşamın stresinden uzaklaşmayı planlıyoruz. 25 Ekim Perşembe günü 14.00’da Sakarya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Yasemin Durmaz’ın katılacağı programla başlayacağımız eğitimlerimiz Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tüm hemşehrilerimiz davetlidir” dedi.