Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Hayat Atölyesi eğitim seminerleri başladı. Yasemin Durmaz, “Onlar kendilerini koruma gücüne sahip değiller. Onlara sevgiyle merhametle yaklaşmamız gerekiyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Engelsiz Hayat Atölyesi’nin eğitim seminerlerinin ilki ‘Ailelere Çözüm Odaklı Rehberlik Atölyesi’ SGM’de gerçekleştirildi. Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris’in de katıldığı ‘Özel Gereksinimli Bireylerde Manevi Bakım ve Mahremiyet’ konulu seminere konuşmacı olarak Sakarya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Yasemin Durmaz katıldı.

Aynı değer verilmeli
Özel gereksinimli bireylere manevi bakım ve mahremiyeti anlatan Yasemin Durmaz, “Hiçbir Müslümana eksik hissetmek yakışmaz. Kendimize kıymet verdiğimiz gibi karşımızda ki insana da aynı kıymeti vermeliyiz. İster doğuştan ister sonradan kazanılmış bir şey olsun vücudumuz ya da zihnimizde geriliğimiz olabilir bundan dolayı hiç kimsenin bize farklı davranmaya hakkı yok” dedi.

Sevgi ve merhamet
Anne babaya çok büyük görev düştüğünü söyleyen Durmaz, “Çocuklara bir şey öğretirken asla vazgeçmemek ve bıkmamak lazım. Engelli kavramını çok kullanmayı sevmiyorum. Benim gözümde engel de değil onlar. Onlar çok da güzel anlıyor. Bizim onlara anladığı ölçüde yaklaşmamız gerekiyor. Onlar kendilerini koruma gücüne sahip değiller. Onlara sevgiyle merhametle yaklaşmamız gerekiyor.”

İmkanlar arttı
Konuşmasına devam eden Durmaz, “Devlet olarak insanlar olarak ülke olarak çok mesafe kat ettiğimizi görüyorum. Bugün devletimizin sunduğu imkanlar çok yükseldi. Araçlar evlerimize gönderiliyor. Çocuklarımız özel eğitim kurumlarında eğitimler alıyor ve bunların hepsi ücretsiz olarak yapılıyor” diye dile getirdi.