Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Hobi Kursları Yaz Okulu’nda eğitimler sona eriyor. Yaz boyunca el becerilerini ve okuma yeteneklerini geliştiren öğrenciler, yaz okuluna veda etmeye hazırlanıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Engelsiz Hobi Kursları Yaz Okulu’nda eğitimler sona eriyor. Adapazarı, Geyve ve Akyazı Sosyal Gelişim Merkezleri’nde düzenlenen eğitimlerde yer alan 190 kursiyer, yeni şeyler öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Hobi Kursları Yaz Okulu’yla ilgili açıklamalarda bulunan Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, “Umuyoruz ki kurslarımıza katılan tüm engelli kardeşlerimizin unutamayacakları bir yaz geçirmelerine vesile olmuşuzdur” dedi.

Keyif dolu bir yaz
İris açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Dezavantajlı grup sayılan engellilerimizin eğitim durumunu Büyükşehir Engelli Hizmetleri olarak fazlasıyla önemsemekteyiz. Sene içi hobi kurslarımıza devam eden engelli kursiyerlerimizin yaz döneminde kendilerini sosyal hayattan soyutlamamaları için hobi kurslarımızı devam ettirdik. Öğrencilerimizin bu yazı engelsiz bir şekilde yeni beceriler edinerek keyif dolu bir şekilde geçirmelerini hedeflemiştik. Umuyoruz ki kurslarımıza katılan tüm engelli kardeşlerimizin unutamayacakları bir yaz geçirmelerine vesile olmuşuzdur.”

Birbirinden güzel eserler
“Engelsiz Hobi Kursları Yaz Okulunda öğrencilerimize; Filografi Atölyesi, Becerikli Engelsiz Eller Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Okuma Yazma Atölyesi, Akıl Oyunları Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi, Ahşap Boyama Atölyesi ve Mozaik Taş Yapımı Atölyelerinde eğitimler sunduk. Kursiyerlerimiz 6 hafta gibi kısa bir sürede birbirinden güzel eserler ortaya çıkardılar. Bu güzel eserleri değerlendirmek için yeni bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu hayat hepimizin. Hayatı paylaşmaya hiçbir engelimiz yok.”