Şehrin afet yönetim altyapısına kısa süre içerisinde kazandırılacak olan yeni İtfaiye Binası’nda incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “13 bin metrekarelik alanda çalışmalarımızın artık sona geldiğini görüyoruz. Modern ve tam donanımlı ekipmanları, son teknoloji sistemleri ile inşallah Büyükşehir Belediyesi İtfaiyemiz Ekim ayının hemen başında bu merkezden şehrimize hizmet sunacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Mithatpaşa Mahallesinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği yeni İtfaiye Merkezi’ni ziyaret etti. Şantiye alanında sürdürülen çalışmalar ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı’dan bilgiler alan Başkan Toçoğlu, merkezin kısa süre içerisinde şehrin hizmetinde olacağını söyledi. Binanın sahip olduğu teknolojik donanıma da vurgu yapan Toçoğlu, afet yönetim altyapısını güçlendirmenin önemine değinirken, yaşanabilecek olası afet durumları için her zaman teyakkuzda olduklarını ilave etti.

Son Teknolojik Sistemler
Toçoğlu, “Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan Harmanlık Spor Tesislerine ait arazide çalışmalarımıza geçtiğimiz dönemde başlamış, gördüğünüz bu alana İtfaiye Teşkilatımıza ait bir merkez kazandıracağımızı açıklamıştık. Bugün geldiğimiz noktada 13 bin metrekarelik alanda çalışmalarımızın artık sona geldiğini görüyoruz. Modern ve tam donanımlı ekipmanları, son teknoloji sistemleri ile inşallah Büyükşehir Belediyesi İtfaiyemiz Ekim ayının hemen başında bu merkezden şehrimize hizmet sunacak” diye konuştu.

Afet Yönetim Altyapısına Katkı
Yeni merkezin sahip olduğu teknik donanıma da vurgu yapan Başkan Toçoğlu, “Yeni binamızda 10 araçlık büyük bir garaj, misafirhane, teknik büro, lokal servis, basketbol sahası ve toplantı odaları yer alıyor. Bina içerisinde artık sadece ince işçilik işlemleri kalmış durumda. Afet yönetim altyapımız açısından çok önem verdiğimiz bir projeyi şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Sentetik Saha Daha
Yeni İtfaiye Merkezi’nin hemen yanında şehre yeni bir sentetik saha da kazandırdıklarına dikkat çeken Başkan Zeki Toçoğlu, açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı; “Bildiğiniz gibi proje alanımız içerisinde bir de sentetik saha yer alıyordu. 4 bin metrekarelik bu yeni spor alanında da çalışmalarımız sonlandı. Şuanda Harmanlıkspor burada idmanlarına devam ediyor. Şehre yeni bir spor alanının kazandırılmasını ayrıca önemsiyoruz. İnşallah bu spor tesisi de yeni sporcuların yetişmesinde önemli bir yer tutacaktır. Şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.”