AK Parti Serdivan İlçe Kongresinde konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Halka Hizmet, Hakka Hizmettir’ düsturuyla şehrimiz için, vatandaşlarımız için, ülkemiz için en güzelini, en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. İnandığımız yolda durmadan, dinlenmeden yürüyeceğiz. Durmak yok, yola devam” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin AK Parti’nin attığı en büyük adımlardan biri olduğunu söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Serdivan İlçe Kongresi’ne katıldı. Serdivan Spor Salonu’nda düzenlenen programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve basın mensupları yer aldı.

Bizim derdimiz ülkemiz
AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, “Türkiye’nin büyümesi ve güçlenmesi için gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah’a hamdolsun ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde onun yol arkadaşı olarak yine hep birlikteyiz. İnanmak, emek harcamak ve geçmişi bilerek yarınlara dosdoğru yürümek bizi biz yapan değerlerdir. Bizim derdimiz ülkemizin yarınlarıdır. Serdivan halkına bizim yanımızda oldukları için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kongrenin ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” sözlerine yer verdi.

Milletimiz için çalışıyoruz
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “AK Parti kongreleri hepimizin bildiği gibi büyük bir bayram. AK Parti kurulduğu günden bu yana her tarafta tüm insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap veren siyasi bir partidir. -Vatandaşlarımızın yanında olmaya, onlarla birlikte her daim yürümek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her mahallemize dokunmak için çaba sarf ediyoruz. Yaşadığımız müddetçe halkımıza hesap vermekten çekinmeyeceğiz” dedi

İnandığımız yolda durmak yok
İlçe Başkanı Burak Erken ve yönetimine hayırlı olsun diyerek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Halka Hizmet, Hakka Hizmettir düsturuyla şehrimiz için, vatandaşlarımız için, ülkemiz için en güzelini, en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Yılmadan, yorulmadan üretmek için koşacağız. İnandığımız yolda durmadan, dinlenmeden yürüyeceğiz. AK Partimiz, milletimize hizmet etme yolunda 20 yılı geride bıraktı. Geriye dönüp baktığımızda görüyoruz ki doğru yoldayız. 20 yılda ülkemizin geldiği noktadan gurur duyuyoruz.”

Yazlık caddesi duble yola kavuştu
“Serdivan’da göreve geldiğimizden bu yana toplam 6 bin 941 ton asfalt çalışması, 2 bin 35 metrekare kaldırım yenileme çalışması gerçekleştirdik. Yazlık Caddesi’ni duble yol rahatlığına kavuşturacak projede sona geldik.  Yazlık Kavşağı ile Donanma Sokak arası yenilenen caddenin Çark Caddesi kavşağına olan bağlantı kısmını tamamladık.  Bu proje ile yeni açılan Millet Bahçesi nedeniyle oluşan araç yoğunluğunu azaltarak, Yenikent’ten şehir merkezine ulaşımı rahatlatacak olan projemizin büyük kısmı tamamlandı.”

Altyapı sorunları da ortadan kalkıyor
“Serdivan Yağmur Suyu Projesi ile yağmur sonrası yaşanan altyapı sorunlarını sona erdiriyoruz. Arabacıalanı Mahallesi, Çark Caddesi, Şehit Ali Borinli Sokak, Köprübaşı Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Otuzikievler Mahallesi’nde sokak ve cadde yenileme çalışmaları kapsamında 4 bin metre yağmur suyu hattı döşüyoruz. Yazlık Bölgesi Yağmur suyu Projesi ile Yazlık’ın alt yapı sorununu çözüyoruz. Hasır Sokak ve Süleyman Binek Caddesi genişletme çalışmaları başladı. Temmuz itibariyle başlayan 7 bin 800 metre yağmur suyu hattı ve bin 600 metre kanalizasyon hattına sahip proje en kısa zamanda tamamlanacak” dedi.

1 milyon kitaplı kütüphane
Son olarak Serdivan’da kurulacak olan Şehir Kütüphanesi hakkında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Şehir Kütüphanesi ile şehrimize modern bir kütüphane kazandıracağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Serdivan Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak ortak bir protokol imzalanmış olan projenin yüzde 25’lik kısmı Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır. 9 bin metrekarelik proje alanı içerisinde inşa edilecek olan şehir kütüphanesi 1 milyon kitap kapasiteli ve 7 bin 300 metrekarelik alana sahip olacaktır. Proje içerisinde 250 araçlık kapalı otopark, fuaye ve sergi alanları ve genç kütüphanesi yer alacaktır. Bu projenin çalışmaları halen devam etmektedir” dedi.

İlk günkü heyecan ile kongrelerimizi yapıyoruz
Ak Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, “Kongrelerimizi her ilçede farklı bir motivasyon ve atmosferde gerçekleştiriyoruz. Her ilçemizle ayrı ayrı gurur duyduk. Salonlarımız nizami, ekiplerimiz dikkatli, delegelerimiz sosyal mesafe ve maske kurallarına uyum gösteriyor çok şükür. İlk günkü heyecan ve enerjiyle kongrelerimizi dikkatli ve sağlıklı bir şekilde kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Pandemi ile mücadelemizi hızlı ve kararlı bir şekilde sürdürürken teşkilat çalışmalarımızı da titizlikle yürütüyoruz. Kongrelerimizde salgınla mücadele için aldığımız önlemleri teşkilat çalışanlarımız hassasiyetle kontrol ediyor. Şehrin yükselen yıldızı, şehrimizin markası olan Serdivanımızın Ak Parti Olağan Kongresi hayırlara vesile olsun inşallah” dedi.

Kongremiz Serdivan’a kuvvet katacak
Ak Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, “Serdivan her seçim dönemi kendimizi rahat hissederek seçim çalışmalarını yürüttüğümüz, birlik ve beraberliğimizi artırarak omuz omuza çalıştığımız bir ilçe teşkilatımız. İnşallah kongremizden sonra yeni arkadaşlarımız ve mevcut arkadaşlarımızın eskiden gelen tecrübeleriyle yeniden güçlü bir şekilde yola devam edeceği bir kongre olacağını temenni ediyorum. Umarım bu duruşu perçinleyeceğimiz güzel bir kongre olur. Sonuçları itibariyle de hem Sakarya teşkilatlarımıza hem Serdivanımıza güç kuvvet katar diye inanıyorum. Kongre için bu güzel ortamın oluşmasında ve pandemiden dolayı önlem alarak gerekli kontrolleri sağlayan, emeği geçen her arkadaşımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hedefimiz Sakarya’ya en iyisini yapabilmek
AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, “Bizler, bu topraklarda, bu kadim medeniyetin izleri üzerinde, yeniden büyük Türkiye’yi inşa etme ideali için sorumluluklar kuşanmış yol arkadaşlarıyız. Bu dava her zaman bize sorumluluk yükler. Bu topraklarda olup bitenlere şahitlik etmiş insanlar olarak, sorumluluğun omuzlarımızdaki ağır yükünü her zaman hissetmişizdir. Her birinizin bulunduğu noktada hizmet etme ve daha iyisini yapabilme çabası; bu inanç, bu dertleniş ve sorumluluk bilincinin getirdiği çabadır. Biz her gün İl Başkanlığında, belediyede, gençlik ve kadın kollarında ya da belediye meclislerindeki çalışmalarımızda, hizmet ettiğimiz ilçeye, Sakarya’mıza daha iyisini yapabilmek için çırpınırız. Her akşam yastığa başımızı koyduğumuzda o gün ne yaptığımızın muhakemesini, sorumluluklarımızı hakkıyla yerine getirip getirmediğimizin vicdan muhasebesini de yaparız. Başarımızın sırrı da bence budur. Başarımızın sırrı yaptığımız her işin samimiyet yüklü olmasıdır” dedi.

Her kongre ayrı bir heyecan
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “AK Parti döneminin en büyük icraatı Başkanlık sistemine geçiş olmuştur. Cumhur ittifakının temelleri o gün atıldı ve bugün geldiğimiz noktada Cumhur İttifakı çok bereketli bir hale geldi. Bu bereket kendini Karadeniz’de, Akdeniz’de, Ege’de, Anadolu’da gösteriyor. DEAŞ’a karşı, PKK’ya karşı, Dış güçlere karşı gösteriyor çok şükür. Bağımsız ve dik duran bir devlet haline nasıl dönüştüğümüzün en büyük izahı ve kanıtı bugün Akdeniz’de yaşanan olaylardır. ‘Mavi Vatan’ dedik kırmızı çizgimizi çizdik ve dik duruşu sonuna kadar sürdüreceğiz. Sosyal mesafe, maske ve dezenfektan kurallarına titizlikle uyarak gerçekleştirdiğimiz kongrelerimizin her birinde ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Ak Parti Serdivan Olağan Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.