Şehrin 3. Girişi ve Yazlık Kavşağı’nda devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Toçoğlu, “32 Evler ile Hızırilyas Arıtma Tesisleri arasında devam eden projemizde önemli bir mesafe katettik. Yazlık Kavşağı’nda ise araç geçişlerini sağlayacak köprüler inşa ediliyor. İnşallah şehir merkezi ulaşımına kolaylık getirecek yeni yatırımları hızla tamamlayacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Şehrin 3. Girişi ve Yazlık Kavşağı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde Başkan Toçoğlu, görevlilerden bilgiler aldı, çalışmalarında kolaylıklar diledi. Toçoğlu, iki projenin de şehir merkezi ulaşımına büyük kolaylık getireceğini ifade ederek, çalışmaların hızla tamamlanacağı bilgisini verdi.

Tüm gereklilikler tamamlanıyor
İlk olarak 32 Evler ile Hızırilyas Tesisleri arasını inceleyen Başkan Toçoğlu, “Şehrin 3. Girişi olacak projemizde önemli bir mesafe katettik. Kazı ve dolgu imalatlarını tamamlamak üzereyiz. SASKİ ekiplerimiz bölgede yağmursuyu çalışmaları gerçekleştiriyor. Daha sonra ise asfalt ve çevre düzenlemeleri yapılacak. 25 metre genişliğe ve 1 kilometre uzunluğa sahip yeni arterimiz, tüm gereklilikleriyle ulaşımda büyük bir rol üstlenecek” dedi.

Ulaşıma büyük kolaylık
Yeni arterin şehir merkezi ulaşımında önemli bir yere sahip olacağını aktaran Başkan Toçoğlu, “Yeni bulvar projemizle birlikte E-5 üzerinden gelen araçlar doğrudan Kampüs’e ve Serdivan’a rahatlıkla ulaşım sağlayabilecekler. Aynı zamanda şehir merkezine ulaşımlarda daha kolay bir hal alacak. Şehre girişlerde zaman zaman yaşanan trafik yoğunluğunun da yeni bulvarla birlikte sona ereceği kanaatindeyiz. Hedefimiz kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayarak, vatandaşlarımızın kullanımına sunmaktır. Hayırlı olsun.”

Yazlık Kavşağı’nda çalışmalar sürüyor
Başkan Toçoğlu, Yazlık Kavşağı’nda yaptığı inceleme sonrasında ise şunları söyledi: “Şehir merkezimiz ile yeni yerleşim bölgesi arasında bağlantıyı sağlayan Yazlık Kavşağı’nda çalışmalarımızı başlattık. Araç geçişlerini sağlayacak köprüler hızla tamamlanıyor. Projemiz kapsamında dönel kavşağın çapını 140 metreye çıkaracağız. 4 yeni yaya alt geçiti de hizmete sunacağız. Yeni projemiz zaman zaman bölgede yaşanan trafik sıkışıklıklarını ortadan kaldıracak, geçişler daha güvenli ve hızlı hale gelecek.”