Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü tarafından toplu taşıma araçlarına yönelik denetimler devam ediyor. Denetim ekipleri tarafından toplu taşıma araçları yönetmeliğine uygunsuz görülen araçlara gerekli cezai yaptırımlar uygulanıyor. Yapılan açıklamada Ocak ayından bu yana gerçekleştirilen denetimlerle faaliyet gösteren 4 bin 500 toplu taşıma aracına uygunluk kontrolü yapıldığı ifade edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü tarafından toplu taşıma araçlarına yönelik denetimler devam ediyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızdan gelen istek, talep ve şikâyetlerin yanı sıra günlük rutin olarak toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerimiz devam etmektedir. Bu denetimlerimizde ekiplerimiz toplu taşıma aracının bakımlarının yapıldığına, hijyenik olmasına, şoförlerin kılık kıyafetlerine, araç içi ışıklandırma, klima ve kalorifer, tabela gibi toplu taşıma araçları yönetmeliğine uygun olup olmadığına ilişkin denetimler gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra gerektiğinden fazla yolcu yoğunluğunun yaşandığı hatlarda ek sefer düzenlemeleri gerçekleştiriyor. Toplu taşıma şoförlerinin seyahat halinde iken sigara ve telefon kullanıp kullanmadığına ilişkin denetimlerde gerçekleştirilirken toplu taşıma araçları yönetmeliğine uygun olmayan araçlara ise gerekli cezai yaptırımlar uygulanıyor. Bu kapsamda şehit yakınına hakaret eden, direksiyonda oyun oynayan, UKOME kararlarına uymayan 5 araca 3 ile 10 gün arasında geçici ruhsat iptali cezası uyguladık. Ayrıca cam filmi bulunan toplu taşıma araçlarına da müdahalelerde bulunduk. Tüm bunların yanı sıra Ocak ayından bu yana gerçekleştirdiğimiz denetimlerle şehrimizde faaliyet gösteren 4 bin 500 toplu taşıma aracına uygunluk kontrolü yaptık” denildi.

Plaka ve saat bildirimi sorunun hızla çözümüne olanak sağlıyor
Açıklamanın devamında, “Vatandaşlarımızın daha düzenli ve güvenli toplu taşıma araçlarında seyahat edebilmesi için denetimlerimiz artarak devam edecektir. Bu kapsamda vatandaşlarımızdan toplu taşıma araçları için gelen şikayetleri çok önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın ALO153 merkezine ihbar ettiği her şikâyeti değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın şikayet bildirimlerinde ihbar ettiği toplu taşıma aracının plakasını ya da saat bildirimi yapması sorunun hızla çözümüne olanak sağlayacağını bildirerek vatandaşlarımızın daha huzurlu, konforlu ve daha güvenli bir şekilde ulaşımlarını gerçekleştirmeleri için çalışmalarımız devam edecektir” denildi.