Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ heyecanı yaşandı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yüce, “Çocuklarımızın ailesine ve topluma faydalı bir şekilde yetişmesi, ruhi ve bedeni yönden sağlıklı gelişebilmesi için tüm ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu ihtiyaçların giderilmesi için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ etkinlikleri Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uzmanı Mesut Demirtaş, İstanbul Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Başkanı Necdet Neydim, İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Yardımeli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Halil Aykut, Sedir Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Melike Günyüz ve Suriyeli Yazar-Çizer Gülnar Hajo ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Kayıp Renkler
Suriyeli Yazar-Çizer Gülnar Hajo’nun eserlerinden oluşan resim sergisinin açılışı ile başlayan programın devamında söyleşi ve imza günü gerçekleştirildi. Kayıp Renkler kitabını SGM’li minikler için imzalayan Hajo, “Yazmayı ve resim çizmeyi çok seviyorum. İkisi arasında asla bir ayrım yapamam. Ancak çizdiklerimin sayısı yazdıklarımdan çok daha fazladır. Kayıp Renkler kitabında okula gitmeyen, sokakta yaşayan çocukların hikâyesini kaleme aldım.  Dünya’nın neresinde olursa olsun, çocukların her zaman gülmesini arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de çocuk meselesi
Etkinliklerin devamında “Türkiye’de Çocuk Meselesi” konulu panel düzenlendi. Programda söz alan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımız, engelli vatandaşlarımız, yaşlılarımız ve ailelerimize yönelik önemli projeler geliştiriyoruz. Çocuklarımızın ailesine ve topluma faydalı bir şekilde yetişmesi, ruhi ve bedeni yönden sağlıklı gelişebilmesi için tüm ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu ihtiyaçların giderilmesi için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.