Çocukluk Çok Değerlidir

Bizler çok şanslıyız
Çocuk Buluşması’nı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek sözlerine başlayan Yazar Mevlana İdris, “Dünya’da yaklaşık 7 milyar insan yaşıyor. Bu rakamın büyük bir kısmını çocuklar oluşturuyor. Başka ülkelerde, özellikle hemen etrafımızdaki savaş bölgelerinde artık anne ve babasının elini tutma imkanı olmayan çok sayıda çocuk var. Haberleri izliyorsunuz, soğuklarda donarak ölen çocuklar var. Abluka altına alınmış şehirlerde ilaçsız, susuz yaşamaya çalışan çocuklar var. Böyle güzel bir şehirde gerçekleştirilen bu buluşmanın her iki tarafı da zannediyorum ki çok şanslı” şeklinde konuştu.

 

İyi olmak zorundayız
Dünyanın içine bulunduğu durumun sorumlularının çocukluğunu unutan büyükler olduğunu belirten İdris, “Dünyanın içinde bulunduğu durumun sorumluları çocuklar değil, büyükler. Bu büyükler de bir zamanlar çocuktu ama çocukluklarını unuttular. Çocukken hiç düşünmedikleri var olma biçimiyle var oluyorlar, eğer çocukluklarını hatırlasalar bu kadar zalimliği yapamazlar. Ama dünya böyle ve biz de bu dünyada yaşıyoruz. İyilikten başka bir şeye tutunamayız. Bize kötülükte yapsalar iyi olmak zorundayız. Böyle bir dünyada, çocuklar sahip oldukları alanın değerini daha fazla fark etmeli. Çocukluk çok değerlidir, buna sahip çıkalım ve aklımız varsa büyümeyelim. Ama bütün çocuklar büyüyor” diye konuştu.

Çocukken kitap yazar mıydınız?
Konuşmasının ardından programdan önce çocuklara dağıtılan soru kartlarını alan Yazar Mevlana İdris, minik hayranlarından gelen soruları yanıtladı. “Kitaplarınızı yazarken nelerden ilham alıyorsunuz?” sorusuna, “Kendi çocukluğumdan, yaşadıklarımdan, dünya üzerindeki çocuklardan” diye cevap veren İdris; “Çocukken kitap yazar mıydınız?” sorusunu ise, “Çocukken daha çok okurdum. Hala okumayı yazmaktan daha çok seviyorum. Okumak daha keyifli bir şey” şeklinde cevaplandırdı.

 

Çocuklar kitaplarını imzalattı
Yazar Mevlana İdris, gerçekleştirdiği söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı. AKM’deki programa katılan Yazar İdris’in minik sevenleri kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruk oluşturdu. Günün anısına kitaplarını imzalatan çocuklar, Mevlana İdris ile tanışmanın ve yazarın deyimiyle okudukları “Kipatlar” hakkında konuşmanın mutluluğunu yaşadı.