Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde yeni dönem kayıtları başladı. Branş çeşitliliği ve alanında uzman eğitmenler ile yeni bir eğitim yılına daha merhaba diyeceklerini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, tüm öğrencileri SGM yeni dönem kayıtlarına davet etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Gelişim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Kulüpleri ve Engelsiz Hobi Kursları’nda yeni dönem kayıtları başladı. İlk olarak Çocuk Kulüpleri Kursları’nda başlayan kayıtlar hakkında bilgi veren Yüce, “7 – 14 yaş grubuna yönelik açılan Çocuk Kulübü Kursları’nda dil, müzik, beceri ve değerler eğitimleri öğrencilerimiz ile buluşacak. Kurslarımıza katılmak isteyen tüm öğrencilerimizi velileriyle kayıt yaptırmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yeni Dönem 5 Ekim’de
Yaz döneminde yaklaşık 3 bin 600 öğrenciye eğitim sunduklarını belirten Davut Yüce, “Yeni dönemde öğrenci sayımızı arttırmak niyetindeyiz. Yeni eğitim dönemini 5 Ekim Pazartesi günü açıyoruz. Büyükşehir Belediyesi internet sayfası (www.sakarya.bel.tr) üzerinden yapılan ön kayıtların ardından ailelerin istenilen belgelerle Sosyal Gelişim Merkezi’nde kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Her zaman olduğu gibi yoğun bir kayıt dönemi daha geçireceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

16 Branşta Eğitim
Yüce açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Sosyal Gelişim Merkezi Çocuk Kulüpleri bünyesinde 16 branşta eğitimlerimiz olacak. Bunları resim, tasarım, seramik, drama - diksiyon, ritim, gitar, bağlama, keman, ney, satranç, akıl oyunları, Arapça, İngilizce, bilgisayar, mutfak ve değerler eğitimleri şeklinde oluşturduk. İnşallah yeni dönemde de güzel işlere imza atacağız. Çocuk Kulüpleri ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 274 51 85 (dâhili: 3787) nolu telefonu arayabilir.”

Engelsiz Kurslara Davet
Engelsiz Hobi Kursları’nda da kayıtların başladığını belirten Davut Yüce, “Sosyal Gelişim Merkezi bünyesinde eğitim sunan Engelsiz Hobi Kurslarımızda da 14 branş söz konusu. Eğitimlerimiz kapsamında okuma – yazma, resim, drama, halk oyunları, jel mum yapımı, filografi, mis sabun, seramik, ahşap boyama, takı tasarım, tasarım, müzik korosu, akıl oyunları ve mehter takımı eğitimlerimiz olacak. Engelsiz Hobi Kursları ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız da 281 88 05 (dâhili: 3737) nolu telefonunu arayabilirler” ifadelerini kullandı.