Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bitkisel Atık Yağ ve 13’üncüsü düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmaları tamamlandı. Dereceye giren okullar ödüllerini alırken; Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Çevreci belediyecilik anlayışıyla düzenlediğimiz programların neticesinde yeni neslin çevreye duyarlı olduğunu ve çevre bilincine varmış olduklarını görmek bizleri mutlu ediyor” ifadelerine yer verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Bitkisel Atık Yağ ve 13’üncüsü düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmaları sonucunda dereceye giren okullara hediyeleri takdim edildi. Adapazarı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, TAP Derneği Genel Sekreteri Rümeysa Ercan ve Kolza Firması Genel Müdürü Aydın Erman katıldı. Program saygı duruşu ve ardından İstikal Marşı ile başladı. Gölge Oyunu ile devam eden tören ödül ve plaket takdimi ile son buldu.

Çevreci belediyecilik
Ödül töreninde Atık Pil Toplama Yarışmasında dereceye 9 okul girerken, Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışmasında ise dereceye 3 okul girdi. 66 okulun katıldığı yarışmada çocuklar hem çevrelerini tanıdılar hem de doğaya karşı bilinçlenerek nasıl davranacaklarını öğrendiler. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “Çevreci belediyecilik anlayışıyla düzenlediğimiz programların neticesinde yeni neslin çevreye duyarlı olduğunu ve çevre bilincine varmış olduklarını görmek bizleri mutlu ediyor” ifadelerine yer verildi.

“Çevreye verdiğimiz değer her geçen gün artacak”
Bedrullah Erçin “Şuan yarışmaya katılan çocuklarımızın yaşları öğrenmeye çok müsait. Bizim onları çevre ile ilgili bilinçlendirmemiz demek onlardan sonra gelecek nesilleri de bilinçlendirmemiz demektir. Çevre kirliliğinin hızla arttığı dünyamızda Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak çevre kirliliğini önlemek için üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacağız. Bugün burada, toplanan atık pilleri veya bitkisel yağların miktarını değil bilinçli yetişen bir nesli ödüllendiriyoruz. Çevreci belediyecilik anlayışıyla çevrenin korunmasına gösterdiğimiz özen her geçen gün daha fazla artacaktır” dedi.