Cennetin Anahtarı O'nun İzindeCennetin Anahtarı O'nun İzindeCennetin Ana

Yoğun ilgi
Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Betül Karapınar , “Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü olarak aile ve aile hayatının önemine yönelik seminerler düzenliyoruz. İlçelerimizden gelen talep üzerine sevenlerini değerli hocamıza kavuşturduk.  Her program birbirinden güzeldi. İlgi gösterenlere teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.


O, yüce gönüllüydü
Taraklılı vatandaşların programa olan ilgilerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Döngeloğlu aile ile ilgili olarak “Aile insanın cennetini tamamlayan cennetidir. Aileye bakmak cennete bakmaktır. Cennete bakmak ise Âdem ve Havva’ya bakmayı ifade eder.  Allah insanın tek başına olmasını değil, aile içersisinde yaşamasını buyurdu. O bize aileyi verdi. Peygamber Efendimiz (s.a.v) de aile babasıydı. Bir kadının kocasıydı. Elbette zaman zaman tartışmaları Efendimiz de yaşadı. Ama kalp kırmadan kaçındığı yüce gönüllü olan duruşunu hep korudu”  şeklinde konuştu.

Birlik olmanın en iyi örneği
Gündelik hayatın zorluklarının özellikle aile içinde ve ya akrabalar arasında maddi anlamda yaşanan problemlerin ve komşularımızla olan gerilimlerin, Müslümanları getirdiği noktaya da değinen Döngeloğlu “ Günümüzde maddi durumlardan kaynaklanan küslükler Müslümanlar arasındaki ilişkileri köreltiyor. En basit bir dünya malıyla ilgili meydana gelen kırgınlıklar 30-40 yıl sürebiliyor. Tarla sınırları yüzünden aileleri dağalan insanlar var. Hatta en basit sınır anlaşmazlıklarında kardeşlerini öldürebilenler var. Bunlar muhakkak ki biz Müslümanlara yakışan durumlar olamaz. Peygamber Efendimizin Yahudi ve Hıristiyan olan komsuları vardı. Hep birlikte yaşayabilmenin en iyi örneği bizlere Hz. Muhammed’dir. Cennetin anahtarı O'nun izindedir” ifadelerini kullandı.