Büyükşehir Belediyesi Tarihi Aynalı Kavak Yenileme Çalışmaları’ndan bölge esnafının duyduğu memnuniyeti ifade eden Çapa, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuşurken; bölge esnafından Batu, “İnşallah bu çalışmalarla birlikte şehrimizin en eski buluşma noktalarından olan Tarihi Aynalı Kavak Çarşısı, tekrar eski günlerdeki hareketliliğine kavuşacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aynalı Kavak Çarşısı yenileme çalışmaları bölge esnafının beğenisini kazandı. Esnaf adına açıklamalarda bulunan Şenel Çapa, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Çarşımız yenileniyor. Çalışmaların tamamlanması ile çarşımızın çok daha güzel bir görünüme kavuşacağına yürekten inanıyoruz. Bu proje esnafı mutlu etti. Aynalı Kavak Çarşısı’nın şehre kazandırılması adına önemli bir adım atılmış oldu” diye konuştu.

Çarşı daha da hareketlenecek
Çarşının yeni haliyle şehre çok yakışacağını ifade eden esnaf Ferdi Batu ise, “Bölge esnafı ile işbirliği içerisinde çok güzel bir çalışma hayata geçiriliyor. Tarihi çarşının zemini yenileniyor. Çarşımız modern aydınlatma sistemine kavuştu. İnşallah bu çalışmalarla birlikte şehrimizin en eski buluşma noktalarından olan Tarihi Aynalı Kavak Çarşısı, tekrar eski günlerdeki hareketliliğine kavuşacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerini kullandı.

Aynalı Kavak’ta sona gelindi
Aynalı Kavak Çarşısı yenileme çalışmaları ile ilgili olarak Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, “Tarihi Aynalı Kavak Yenileme Çalışmaları kapsamında bölgedeki eski zemin kaldırıldı. SASKİ’ye bağlı ekipler, tarihi çarşının yağmursuyu hattı çalışmalarını tamamladı. Ardından bölgenin zemin altı betonlama ve taş döşeme çalışmalarına başlandı. Taş döşeme çalışmalarının tamamlandığı bölgelere yeni şehir aydınlatma sistemleri kuruldu. Engelli vatandaşlar için özel zemin taşlarının da kullanıldığı çalışmalar, gerekli çevre düzenlemelerinin yapılması ile kısa süre içerisinde sona erecek. Bölge esnafına çalışma boyunca gösterdiği duyarlılık için teşekkür ediyoruz” denildi.