Kaynarca Karaboğaz, Karasu ve Kocaali sahillerinde vatandaşların can güvenliğini sağlamak için faaliyet gösteren İtfaiye Dairesi Başkanlığı cankurtaran ekiplerinin görev süresi 17 Eylül Pazar günü saat 19.00 itibariyle sona erdi. İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, yaz sezonu boyunca bin 533 vatandaşı boğulmaktan kurtardıklarını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü’ne bağlı cankurtaran ekipleri 10 Haziran Cumartesi günü başlayan görevlerini 17 Eylül Pazar günü saat 19.00 itibariyle tamamladı. Yaz boyunca 09.00-19.00 saatleri arasında hergün hizmet sunan ekipler 46 personel, 18 gönüllü cankurtaran, 26 cankurtaran kulesi, 7 jetski, kurtarma aracı ve 1 zodyak bot ile vatandaşların can güvenliğini sağlamak için çalıştı. İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, yaz sezonu boyunca yapılan çalışmalara ilişkin detayları paylaştı.

Güvenli Sahil Sakarya
Kaynarca Karaboğaz, Karasu ve Kocaali sahillerinde vatandaşların can güvenliğini sağlamak için büyük bir dikkat ve özveri ile çalıştıklarını vurgulayan Arancı, “Bu süreç içerisinde Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tatillerinin de bulunmasıyla sahiller çok yoğundu. Denizin çok dalgalı olduğu, rip akıntılarının yaşandığı tehlike arz eden durumlarda anonslarla vatandaşlarımızın denize girmelerine izin vermedik. Boğulma tehlikesi yaşayan vatandaşlarımıza anında müdahalede bulunduk. Sezon boyunca maalesef iki can kaybı yaşandı. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Vatandaşlara uyarı
Arancı, “Hamdolsun bu yıl da gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ‘Güvenli Sahil Sakarya’ imajını sürdürdüğümüzü düşünüyorum. Sezon boyunca Kaynarca Karaboğaz’da 27, Karasu’da bin 320, Kocaali’de 188 olmak üzere toplamda bin 535 kişiye müdahalede bulunduk. Bunlardan 369’u hastaneye sevk edilirken, bin 166 kişi ise ayakta tedavi edildi. Maalesef 2 kişi ise hayatını kaybetti. Bin 533 kişinin hayatını ise kurtarmış olduk. 17 Eylül Pazar günü saat 19.00 itibariyle cankurtaran hizmetlerimiz sona erdi. Bu tarihten sonra denize girecek olan vatandaşlarımızın bu durumu göz önünde bulundurmalarını ve dikkatli olmalarını rica ediyorum. İnşallah sonraki yaz dönemlerinde de cankurtaran hizmetlerimizle vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaya devam edeceğiz.”