Büyükşehir Belediyesi, pandemi sebebiyle ara verdiği doğa yürüyüşlerine harika bir programla yeniden başlıyor. Unutulmaz bir deneyim için İl Ormanı, Karagöl ile Acelle Yaylası, Elmalı Köyü, Arslanlar Göleti, Yanık Vadisi ve Akgöl olmak üzere 6 farklı rota belirlendi. Doğanın kalbinde ilk yürüyüş 29 Mayıs'ta İl Ormanı'nda yapılacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, doğaseverler için bir süre önce hazırlığına başladığı takvimi tamamladı. Pandemi sebebiyle ara verilen doğa yürüyüşlerine devam etme kararı alan Büyükşehir rotalarını belirledi. Doğada yeni bir keşif, unutulmaz bir maceranın planları yapıldı. Taleplere ve şartlara göre, doğaseverlerin büyük keyif alacağı 6 parkur belirlendi. 1 aylık takvim içerisinde İl Ormanı, Serdivan, Karagöl - Acelle Yaylaları, Elmalı Köyü, Aslanlar Göleti, Yanık Vadisi ve Akgöl rotaları yer aldı.

 

İl Ormanı ile başlanıyor

Yürüyüşlerin 29 Mayıs'ta İl Ormanı parkuru ile başlayacağı açıklandı. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada 100 doğasever için başvuruların www.sakarya.bel.tr adresinde açıldığı belirtildi. Doğaseverler yürüyüş alanlarına Demokrasi Meydanı'ndan kalkacak otobüslerle taşınacak. Ayrıca, kayıtlar bittiğinde rotalara kendi imkânlarıyla gelecek olan kişiler alanda kayıt yaptırarak ekibe dâhil olabilecek. Yeni katılımcılara imkân sunulması için bir kişi en fazla bir parkurda kayıt olabilecek. Büyükşehir Belediyesi, parkurlara kendi imkânlarıyla ulaşan katılımcılara ayrıca izcilik hizmeti sunacak.

 

6 haftalık program

Büyükşehir Belediyesi'nin parkurlar, tarihleri ve kayıt detaylarının ayrıntılarını içeren açıklaması şu şekilde:

 

"Doğa yürüyüşü kayıtları belediyemiz internet sitesinden, ilgili haftanın içerisinde yapılmaktadır. 29 Mayıs’ta yapılacak olan İl Ormanı parkuru yürüyüşü için kayıtlar; 23 Mayıs Pazartesi günü saat 09:00’dan, 26 Mayıs Perşembe günü saat 12:30’a kadar belediyemiz internet adresinden yapılabilir. Doğa yürüyüşleri için detaylı bilgi almak isteyenler 241 20 02 no’lu telefonu arayabilirler. Doğa yürüyüşlerinin programı şöyle:

 

- 29 Mayıs: İl Ormanı

- 05 Haziran: Serdivan

- 12 Haziran: Karagöl Yaylası / Acelle Yaylası

- 19 Haziran: Elmalı Köyü / Aslanlar Göleti

- 26 Haziran: Yanık Vadisi

- 03 Temmuz: Akgöl

 

- Katılımcıların; başvuru sayfasındaki ön kayıt formunu doldurduktan sonra e-mail adreslerine gelecek olan “Risklerin Kabulü ve Onay Belgesi”nin bir çıktısını alıp imzalamalarının ardından çıktı ile birlikte Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na (Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri İstiklal mah. Ozan sok. No:27/A Serdivan) asıl kayıt için en geç Perşembe günü saat 17.15’e kadar elden teslim edip, “Doğa Yürüyüşü Katılım Kartı”nı almaları gerekmektedir.

 

Doğa yürüyüşü ve izcilik hizmeti

- 6 hafta sürecek olan doğa yürüyüşlerine hiç katılamamış olanlara imkân tanıyabilmek için bir kişi en fazla 1 parkura kayıt yaptırılabilecektir.

 

- Doğa yürüyüşleri kayıtları 100 kişi ile sınırlıdır. Bu sayıdan sonra kayıt sistemi otomatik olarak kapanır. Cep telefonundan yapılan kayıtlarda sorun oluşabilmektedir.

 

- Bu yılki parkurlar, vatandaşlarımızın kendi imkânları ile katılabileceği parkurlar olarak belirlenmiş olup, kendi imkânları ile katılan vatandaşlarımıza Büyükşehir Belediyemiz tarafından izcilik hizmeti verilecektir.

 

- Otobüsler Demokrasi Meydanı’ndan saat 08:30’da kalkacaktır.

 

- Doğa yürüyüşleri kayıtları ücretsizdir.

 

- 18 yaşından küçükler doğa yürüyüşlerine katılamazlar.

 

- Sistemden kayıt yaptıramayan vatandaşlarımız; kendi imkânları ile parkura gelebilir, www.sakarya.bel.tr adresinden erişebilecekleri ‘Risklerin Kabulü ve Onay Belgesi’ni parkur alanında görevli personele teslim etmeleri halinde doğa yürüyüşlerine katılabilirler"