Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi personelleri, 13 gün süren zor bir mücadelenin sonunda yangın bölgelerinden döndü. Milas, Bayırköy, Yatağan gibi büyük orman yangınlarına müdahale eden ve bir çok kez ölümden dönen itfaiyeciler yaşadıklarını anlattı. İtfaiye Amiri Murat Akbaş, “Bir çok kez ölümden döndük, nasıl çıktığımızı hatırlamıyoruz. İlk andan bu yana hissettiğimiz milletimizin desteğiydi” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yangın bölgelerinde zorlu bir mücadele veren personelleri görevlerini tamamlayıp geri döndü.  Toplamda 4 ekip ve 9 personel ile orman yangınlarının başladığı ilk günlerde bölgeye sevk edilen itfaiye personeli, en zorlu noktalarda alevlere müdahale edip soğutma çalışmaları yaptı. Muğla Milas, Bayırköy’de ile Yatağan, Hacıveliler’de çalışma yapan ekipler ayrıca Manavgat’ta Karabayır, Çardak, Senir ve Ahmetler’de de yangın söndürme çalışmalarına ciddi bir destek sağladılar.

Bir çok kez ölümden döndüler
Dün gece saatlerinde yola çıkan ekip, günün erken saatlerinde Sakarya’ya ulaştı. 13 gün süren zorlu bir mücadelenin sonunda ailelerine kavuşan itfaiyeciler, yaşadıkları zorlu anlarda büyük tecrübeler kazandı. Bölgelerde yaşananları ve içinde bulundukları tehlikeli anları anlatan itfaiyeciler, ters rüzgarda kaldıkları ve alevlerin hızla ilerlediği bazı noktalarda ölümden döndüklerini ifade ettiler. Birçok gün, ateşlerin içinden nasıl çıktıklarını anlayamadıklarını kaydeden Büyükşehir’in itfaiyecileri kendilerini vatandaşların desteği ve dualarının koruduğunu söyledi.

“Dualarımı hissettik, sorumluluğumuzu fark ettik”
Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amiri Murat Akbaş, görev yaptıkları süre boyunca vatandaşın maddi ve manevi desteğini gördüklerini belirterek, “Yolda başladı her şey, vatandaşlar yemek paramızı vermek istediler. O anda milletimizin maddi, manevi, desteklerini ve dualarını üzerimizde hissettik. Sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu anladık. Ekip arkadaşlarımızla birleşip müdahale ettik. Kızıldağ bölgesi çok riskli bir bölgeydi, Manavgat’tan oraya konuşlandık. 270 haneli bir köydü ve 20 hane kalmıştı. Biz de destek verdik, yangın söndü ve köylüler geri döndü. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk oldu.” dedi.

“Ters ateşin içinde kaldık ve nasıl çıktığımızı anlamadık”
Ters ateşin ortasında kaldıklarını ve alevlerin içinden nasıl çıktıklarını anlamadıkları anlar yaşadıklarını ifade eden Akbaş, “İlk andan beri hep hissettiğimiz şuydu; her yerde her şekilde milletimiz yanımızdaydı. Her görüşte insan, kim olursa olsun tek devlet, tek millet olduğumuzu gördük. Devlet demek, aile bireylerini düşünün; anne ve baba olmayınca bu aile nasıl dağılıyorsa bizim için de devlet çok önemliydi. Bizler 2 gün önce ekip arkadaşlarımızın ölümden döndüğünün görüntüsünü gördük. Onlar nasıl çıktıklarını bilmiyorlar ve biz de ters rüzgara girdik, biz de nasıl çıktık bilmiyoruz. İnancımızı hiç kaybetmedik, Aziz Milletimize çok teşekkür ediyoruz. Bizi hiç yalnız bırakmadılar, gittiğimiz her yerde yanımızdaydılar” diye konuştu.

“Tehlike bitene kadar bölgeden ayrılmadılar”
Bölgede müdahale yapan ekibin tehlike geçene kadar görev yerlerinden ayrılmadığını ve 13 gün boyunca savaştığını ifade eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Hakan Yanak, “Antalya ve Muğla bölgelerinde oluşan orman yangınlarında ilk günden bu yana müdahalemizi yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin talimatıyla 4 araç ve 9 personeli olay yerine yönlendirdik. Ekibimizin bir kısmı Antalya bölgesinde yangınlarla mücadele etti, bir kısmı ise Muğla’daydı. Antalya’da Manavgat, Muğla’da ise Marmaris’teydiler. Olay bitene kadar, her şey yoluna girene kadar bölgedeydiler. Şükürler olsun tehlike geçti ve sağ salim geri geldiler.” ifadelerini kullandı.