Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşilay Haftası kapsamında hayata geçirdiği yeni projesini Sakaryalı şoförler çok dikkat çekici ve olumlu buldu. Bağımlılıklara karşı farkındalık yaratmak amacıyla trafik ışıklarında ki yeşil lambalar “Hilal” şeklinde düzenlendi. Şoför Bülent Avcı “Belediyemizin bağımlılıklara karşı yaptığı bu proje benim gibi şoför olan arkadaşların dikkatini fazlasıyla çekti. Bağımlılıklardan kurtulmanın önemini bir kez daha hatırlattı” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü Yeşilay Haftası kapsamında yeni bir projeyi hayata geçirdi. Bağımlılıklara karşı farkındalık yaratmak amacıyla trafik ışıklarında ki yeşil lambalar “Hilal” şeklinde düzenlendi. Proje 1 Mart Cuma gününden 7 Mart Perşembe gününe kadar bağımlılıklara karşı toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla ‘Gümrükönü, Bulvar, Yenicami ve Devlet Hastanesi Kavşakları’nda trafik ışıklarında devam edecek.

Farkındalık yarattı
Şoför Bülent Avcı, “Belediyemizin bağımlılıklara karşı yaptığı bu proje benim gibi şoför olan arkadaşların fazlasıyla dikkatini çekti. Bağımlılıklardan kurtulmanın önemini bir kez daha hatırlattı. Günümüzde insanların en çok baktığı yerlerden biri olan trafik lambalarında böyle bir projenin yapılması çok güzel düşünülmüş bir hareket" derken; Tezcan Gül, “İnsanların her konuda bağımlılığının bu kadar arttığı bir dönemde belediyemizin bağımlılık konusuna dikkat çekmesi çok düşünceli bir hareket olmuş. Yeşilay haftası kapsamında gerçekleştirilen bu projenin insanların bağımlılıklarından kurtulmasında farkındalık yaratmasını umuyorum” dedi.

Haftanın önemini hatırlatan proje
Projeyi çok dikkat çekici bulan şoför Erdem Şirvanoğlu “Öncelikle neden ışıkların bu şekilde yandığını anlayamadım daha sonra Yeşilay Haftası için hazırlanan bir proje olduğunu öğrendim. Ben de merak uyandırdığı gibi herkeste merak uyandıran bir proje olmuş. Bağımlılık konusunda bu kadar dikkat çeken bir proje yaptıklarından dolayı şahsım adına belediyemize teşekkür ederim” derken; Kamuran Demir, “Trafik ışıklarının hilal şeklinde olması bize öncelikle içinde bulunduğumuz haftanın önemini hatırlattı. Ayrıca şehrin belirli noktalarında hayata geçirilen bu proje ile bağımlı kişilerin ve toplumun bilinçlenmesine de önemli katkılar oluşturduğunu düşünüyorum” dedi.