Kasım Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “2021 yılı bütçemiz 1 milyar 630 milyon TL olarak belirlendi. Şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Büyükşehir’in 980 milyon TL olarak belirlenirken, SASKİ’nin bütçesi ise 650 milyon TL oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce başkanlığında gerçekleştirildi. Bir önceki oturuma ait 4 gündem maddesi karara bağlandı.  Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2020 Mali Yılı Bütçe Tasarıları incelenerek oy çokluğuyla kabul edildi. Programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, meclis toplantısının hayırlı olmasını temenni ederek Büyükşehir ve SASKİ’nin 2021 bütçesinin 1 milyar 630 milyon TL olarak belirlendiğini duyurdu.

2 yeni proje
Başkan Ekrem Yüce, “Her iki genel kurulumuzun Sakarya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 20 Kasım Cuma günü Güneş Enerji Santralimizin ihalesini gerçekleştireceğiz. Sakarya’da ilk defa böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Karaman’da bulunan atıksu tesisimizin yanında olan 55 bin metrekarelik boş araziyi tükettiğimiz enerjiyi üretmek için kullanacağız” dedi. Yüce, koronavirüsle mücadelede tedbirlere uyum için hassasiyet çağrısında da bulundu.

Gündem Maddeleri
Büyükşehir meclisinde 63, 64, 65 ve 66. madde Plan ve Bütçe komisyonundan geldiği şekilde oy çokluğu ile kabul edildi. SASKİ Olağan Genel Kurulunda ise 3 madde görüşülerek karara bağlandı.