Şehrin muhtelif bölgelerinde köprü yapım ve yenileme çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bir projede daha çalışmaları başlatıyor. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Adapazarı Salmanlı Mahallesi’ndeki köprüyü yıkacak, yerine yeni bir köprü inşa edeceğiz. Projemizin ihalesi 16 Aralık Çarşamba günü yapılacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan köprü yapım ve yenileme çalışmalarının bir yenisi Adapazarı’nda hayata geçirilecek. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Şehrin muhtelif bölgelerinde köprü yapım ve yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda Adapazarı Salmanlı Mahallesi’ndeki köprüyü yıkacak, yerine yeni bir köprü inşa edeceğiz. Projemizin ihalesi 16 Aralık Çarşamba günü yapılacak” diye konuştu.

Gerekli Tespitler Yapılıyor
Proje detaylarını da paylaşan Oktar, “Yeni köprü 13 metre genişliğinde ve 25 metre uzunluğunda inşa edilecek. İhale sonrası derhal çalışmalarımız başlatılacak. Yeni köprü ile bölge ulaşımını daha da güvenli bir hale getirmiş olacağız. Daha önce Akyazı, Karapürçek, Geyve ve Pamukova’da benzer çalışmaları tamamlamıştık. Yenilenmesi gereken köprülerle ilgili tespit ve hazırlıklarımız da devam ediyor. Bu vesileyle Salmanlı Köprüsü’nün şimdiden Adapazarı ve şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.