Büyükşehir'den Öğrencilere MüjdeBüyükşehir'den Öğrencilere MüjdeBüyükşehBüyükşehir'den Öğrencilere Müjde

Karaman direk hatla Kampüs’e bağlandı
Hatlarda yapılan düzenlemeler hakkında ayrıntılı bilgiler veren İsmail Yolcu, “Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun verdiği sözlerden biri Karaman’ı direk hat ile Kampüs’e bağlamaktı. Karaman-Kent Merkezi arasında hizmet veren 21 numaralı hattımızın araç sayısını 6’ya çıkararak SAÜ Kampüsü’ne uzattık. Ayrıca bu hattımızı Karaman’ın içinde A ve B şeklinde karşılıklı ring yapacak şekilde düzenledik. Vatandaşlarımız Karaman'a artık sadece Sebahattin Zaim Bulvarı üzerinden değil Dağdibi Yeni Kaynarca Yolu üzerinden de hızlı bir şekilde ulaşım imkânına kavuştu. Artık Karaman’da ikamet eden vatandaşlarımız Yeni Kaynarca Yolu veya Sebahattin Zaim Bulvarı gibi 2 alternatifli güzergâhları kullanarak, tek araçla ve ek bir ücret ödemeden, Katlıpazar’a, Orta Garaj’a, Atatürk Lisesi’ne, İmamhatip Lisesi’ne, Çark Caddesi’ne, ASEM'e, Serdivan AVM'ye, Serdivan'a ve SAÜ Kampüsü’ne ulaşabilmektedirler. Bu hatlarımızda her 20-25 dakikada bir sefer yaparak gün boyu hizmet vereceğiz. Üniversite öğrencilerimiz artık daha az zaman harcayarak, daha rahat, konforlu ve ekonomik bir şekilde fakültelerine ve evlerine ulaşabilecekler. Bu hattımız aynı zamanda 2013 yılı başında hizmete almayı planladığımız Kent İçi Raylı Sistem hattımızla da entegre olacak şekilde düzenlenmiştir” şeklinde konuştu.


Kampüse giden araç sayıları artırıldı
Kampüse giden araç sayılarını da artırdıklarını dile getiren Yolcu, “Değişik güzergâhları kullanarak SAÜ Kampüsü Kent Merkezi arasında hizmet veren 15, 16, 26 ve 19K numaralı hatlarımızın araç sayılarını 1'er adet artırdık. Karaman hattının da uzatılmasıyla birlikte özellikle Mavi Durak’ta öğrencilerin yaşadığı sorunlar artık olmayacak. Mevcut imkânlarımız nispetinde Kampüs bağlantılı hatların güçlendirilmesi ve yeni hatlar açılması için çalışmalarımız sürmektedir” diye konuştu. 

Yeni hat oluşturuldu
Beşköprü ve 32evler’de ikamet eden vatandaşların ulaşım taleplerini de değerlendirdiklerini belirten İsmail Yolcu, “Beşköprü ve 32evler’de ikamet eden vatandaşlarımızın bağlı oldukları ilçe merkezine, buradaki resmi kurumlara ve Serdivan AVM'ye ulaşımlarında sıkıntıları ve talepleri vardı. Bunu da çözdük. 20 A numaralı yeni bir hat oluşturduk. Bu hattımızda 2 adet otobüs olup, "Beşköprü - 32evler - Tunatan - 2. Cadde - Mavi Durak - Serdivan içi – Sapak - 2 Cadde - Serdivan AVM - Mert Sokak - Çark Caddesi - Orta Garaj" güzergâhından hizmet vermektedirler. 2 otobüs 30 dakika aralıklarla gün boyu sefer yaparak vatandaşlarımıza rahat ulaşım imkânı sunuyor” ifadelerini kullandı.