Büyükşehir'den Kömür Denetimi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Zabıtası ve Çevre Mühendisleri, hafriyat atığı ve kaçak kömür denetimlerine hızlı bir şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz akşam, Sakarya’ya kömür getiren kamyonları denetleyen Çevre Zabıtası, 1 kamyonun belgelerinde eksiklikler olduğunu tespit etti ve söz konusu taşıyıcı hakkında tutanak tutarak kamyonu il dışına çıkardı. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, kömür denetiminin gerçekleştirildiği akşam 30 kamyonun denetlendiği belirtildi.

Çevre Zabıtası ve Çevre Mühendisleri kömür denetimlerinin yanında ayrıca hafriyat atığı denetimleri de gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, 2010 yılının başından bu yana, 26 işletmeye, izinsiz hafriyat döktükleri için cezai işlem uygulandığı belirtildi. Çevre konusunda hassas davrandıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ve özellikle Sakarya’ya kömür getiren taşıyıcıların belgelerini eksiksiz bir şekilde tamamlamaları gerektiği belirtildi. Çevre Zabıtası ayrıca gürültü denetimleri de gerçekleştiriyor. Zabıta ekipleri, 2010 yılında, 586 gürültü ölçümü yaptı.